Another Kind Of Blue

WAVE
BIJZONDERE DANS TUSSEN MENS EN TECHNOLOGIE
za 1 apr ’23 19:30 - 20:40
za 1 apr ’23
19:30 - 20:40

Vijf stukken van choreograaf David Middendorp over de golfbeweging en invloed van techniek op ons leven.

De voorstelling is verplaatst naar 1 april 2023. Gasten met tickets zijn geïnformeerd.

Choreograaf David Middendorp onderzoekt in Wave welke rol techniek speelt in ons leven en hoe techniek de golfbewegingen van ons bestaan beïnvloedt. De vijf choreografieën waaruit Wave bestaat,  Frequentie², Airman, 15 Minute Universe, Hands ON Stage en Frequentie*, werpen elk hun eigen blik op deze bijzondere dans tussen mens en technologie. 

Het veranderen van de seizoenen, de golven in de zee, maar ook geluids- en signaalgolven. Ze komen en gaan in een niet-aflatende stroom van beweging. Het leven is vervlochten met deze golfbewegingen, het is een natuurlijk dynamisch principe dat ook de dans in hoge mate bepaalt.

In Trouw stond een artikel over Wave.

 • Deze voorstelling is exclusief theaterdrankje
 • Onderdeel van Nationaal Theaterweekend
 • Ook geschikt voor kinderen vanaf 10 jaar.

(*Frequentie is om technische redenen vervangen door Flyland In A Room)

Op creatieve en ingenieuze wijze weet David Middendorp een eenheid te maken van dans en technologie, zodat het onlosmakelijk aan elkaar is verbonden.

Dansmagazine

CHOREOGRAFIEËN

 • Frequentie²
  In dit deel van het tweeluik Frequentie gaan de dansers een dialoog aan met zandpatronen die gecreëerd worden door het wiskundige ritme van de natuur.
 • Airman
  Een duet tussen mens en drones waarin de vorm van het menselijk bewustzijn wordt verkend.
 • 15 Minute Universe
  Spelend met de relativiteit van tijd en ruimte bouwen de dansers met behulp van motion capture binnen vijftien minuten hun eigen universum en breken ze het ook weer volledig af.
 • Hands ON Stage
  Spreken zonder ook maar een woord te gebruiken. Hands ON Stage is een ode aan de manier waarop we communiceren met onze handen.
 • Frequentie *
  In het tweede deel van dit tweeluik smelten de dansers samen met de bewegingen van een zandslinger.

* Frequentie (het laatste stuk van de voorstelling) is om technische redenen vervangen door Flyland In A Room, een verhaal over liefde, emotie en de zeer dunne lijn tussen fantasie en werkelijkheid.