155 & Maas Theater en Dans

Controle (12+)
GRIP OP HET LEVEN OF KAPOT STRIJDEN?
wo 28 sep ’22 20:30
wo 28 sep ’22
20:30

Een dikke medley van breakdance, fysieke komedie, live muziek, film en bizarre humor.

Ken je ze nog? De mannen van 155, een breakdance collectief ontstaan uit vrienden die samen zijn opgegroeid. Ze zijn inmiddels allemaal rond de 30 en staan voor de keuze: grip op het leven krijgen of vrije jongens blijven?

Waar ze bij hun voorstelling Motors nog een motor voor de deur hadden staan waarmee ze konden vluchten van vervelende verplichtingen, problemen en het systeem, dealen ze bij Controle op een bewegende vloer met het gevoel níet ‘in control’ te zijn. Zij geven daarbij antwoord op de vragen: wie wil je zijn en hoe wil je in de wereld staan? Dans je door met verrotte knieën om te ontsnappen aan algoritmes en verantwoordelijkheden?

Controle gaat over de echtheid van de ervaring en de intensiteit waarmee je die beleeft. Een unieke mix van breakdance, fysieke komedie, live muziek, film en bizarre humor zoals je die van 155 kunt verwachten. 

Deze Jiskefet onder de urban dansgezelschappen neemt vooral zichzelf niet te serieus

Volkskrant

OVER 155

“Wij maken voorstellingen vanuit onze oneindige fascinatie voor de wereld waarin wij en ons publiek nu leven en bewegen. Daarmee staan we met één voet in de jongerencultuur en met de andere in het hedendaagse kunstcircuit. Wat we maken moet nieuw zijn voor alle mensen die het zien, dan heeft het zin”, aldus 155.