Minoux

POW WOW
HOE ZORG IK VOOR MIJN MOEDER?
vr 25 nov ’22 20:30
vr 25 nov ’22
20:30

Vrolijke en ontroerende mix van conference, verhalen, dansen en vergaderen rond een tafel.

Theaterconcept Pow Wow is beslist geen traditionele theatervoorstelling, maar een feestelijke 'vergadering' met dans, verhalen en muziek, waarbij het publiek meebeweegt en vergadert over de vraag: hoe zorgen we voor onze ouders, ouderen en voor elkaar? En: kunnen we iets leren uit andere culturen die in Nederland vertegenwoordigd zijn?

Minoux is een jonge en eigenzinnige theaterorganisatie die zich op de kaart heeft gezet met de succesvolle voorstellingen Moeder Mag Niet Dood en Niet De Vaders. Deze voorstellingen werden door ons publiek gewaardeerd met een 8,7 en een 8,5. Cabaretière en theatermaker Minou Bosua is een onuitputtelijke bron van warmte en humor. Ze maakt op een ontwapenende manier maatschappelijke thema’s in het theater bespreekbaar, dit keer de zorg voor onze ouders.

Pow Wow is een feestelijke bijeenkomst voor iedereen, in het bijzonder moeders en dochters en medewerkers van sociaal maatschappelijke instellingen. Zij worden actief door Minoux bij de vergadering betrokken. 

OVER POW WOW

Er komt een dag, dan krommen zij hun rug, vertragen zij hun pas en vernauwt hun wereld.
Dan draaien de zorgrollen om; epileer je kin of neusgaten,
ontwar je de administratie of breng je de soep.
Dan bel je elke dag even of juist liever nooit.

Je vliegt en draaft of laat de zorg met een (on)gerust hart over aan een toegewijde professional.

‘Hoe zorg ik voor moeder?’, is de vraag waar Minou Bosua dit project mee start. Zal ze haar ouder wordende moeder in huis nemen? Moet ze zoveel mogelijk hulpmiddelen bij moeder in huis installeren zodat ze niet valt, verdwaalt of eenzaam hoeft te zijn? Omdat veel meer mensen worstelen met deze dilemma’s gaat Minou op zoek naar antwoorden. Om haar vragen te beantwoorden, ging en gaat ze met moeders en dochters van verschillende achtergronden in gesprek.

POW WOW bevraagt hoe wij, vanuit verschillende overtuigingen, culturen en tradities, zorgen voor onze ouderen. Wat vinden we vanzelfsprekend en wat ervaren we als een opgave? Waar botsen onze overtuigingen en wat kunnen we van elkaar leren? En bovenal wat vinden onze ouders daar eigenlijk van?

Minou Bosua leidt de ontmoeting, als bruisend middelpunt in een feest van herkenning en ongemak. Speciaal voor deze voorstelling richtte MINOUX de Bende van Alzheimer op. Een wilde horde dansende zeventigplussers, die protest aantekent tegen ons huidige zorgsysteem.