Eva de Roovere

Hier En Nu
DE OERMOEDER VAN DE NEDERBELGISCHE POPMUZIEK
za 3 dec ’22 20:30
za 3 dec ’22
20:30

Popsongs met een mix van akoestische en elektrische gitaren, analoge en digitale synths, en eighties en nineties beats

Eva De Roovere is één van de meest creatieve en actieve artiesten in de Benelux. Als zangeres, songwriter en producer heeft ze de afgelopen twee decennia een indrukwekkend oeuvre opgebouwd. Ze bestormde de hitparades in België én Nederland met haar nummer 1 hit, het licht erotische Slaap Lekker (Fantastig Toch) dat in de originele versie en in de remix van Diggy Dex samen meer dan 15 miljoen streams haalde.

Eva maakte diverse albums waarvan een aantal onder eigen naam in het Nederlands en Engels. Folk, wereldmuziek, luisterliedjes en pop. De Roovere voelt zich in vele muziekstijlen thuis. Hier En Nu is een theaterconcert van haar zesde Nederlandstalige album waarin Eva je samen met een band vol drums, bas, toetsen en gitaar laat meegenieten van oude en nieuwe muziek, van vroeger tot nu. 

  • Inclusief een drankje

OVER

Beste tijdreiziger,

Ooit waren er twee producers die genomineerd werden voor de  Radio 2 Zomerhit met een remix van Wild Kind, een nummer van Eva De Roovere ft Diggy Dex, ergens in het jaar 2019. En ooit waren er twee muzikanten die besloten samen aan liedjes te werken tijdens een pandemie, ergens in het jaar 2020. Deze vier muziek-wizards vlogen via Walem, Antwerpen, Lier, Gent en Brussel en streken neer in de Marmalade Sound Factory in Ranst om een plaat te maken. Allerlei onvoorziene omstandigheden, een dozijn obstakels, vele lockdowns, Zoom sessies, online meetings en Whatsapp-groepen later, verscheen het album Hier En Nu.