Mercy John

Nights On Fire
DE BESTE AMERICANA MUZIEK IN NEDERLAND
wo 28 dec ’22 20:15
wo 28 dec ’22
20:15

Theaterconcert van het nieuwe gelijknamige album!

‘Local’ Mercy John (geboren in Erp, wonend in Veghel) schreef samen met Danny Vera de megahit Roller Coaster en met zijn band maakte hij furore op poppodia en festivals. Hij kreeg veel goede recensies in onder andere de Volkskrant, Music Maker en OOR.  Allemaal zijn ze het met elkaar eens: dit is de beste Americana muziek die er in Nederland gemaakt wordt! Nights On Fire is het nieuwe, langverwachte derde studioalbum van Mercy John en daarmee de opvolger van de alom geprezen albums This Ain’t New York en Let It Go Easy.

Mercy John stond vorige zomer ook in ons buitentheater, Theater Aan Het Water, met de voorstelling Let It Go Easy. Deze werd gewaardeerd met een 8,9. Zijn theaterconcert in de NPF-toren kreeg een 9!

Onderdeel van:
Grote Zaal

Quotes

  • “Dit album spreekt nog meer aan. En hoewel dynamischer en meer gelaagd dan voorheen staat werkelijk iedere noot op zijn plek en zijn ze ook allemaal raak. Je kan met recht zeggen dat Mercy John de beste Americana artiest is uit ons land is met een onbegrensd talent” (Musicmaker magazine).
  • “Wat een plaat! Wederom doet de Brabander niet onder voor Jason Isbell. Ga ze zien als ze in de buurt zijn” (Altcountry.nl).

Luister naar de subtiel in elkaar gevouwen instrumentaties, de gelaagde vocalen en de discreet huilende pedal-steel-gitaren van het titelnummer, en weet dat het goed is

Volkskrant

OVER

Begin 2022 trok Mercy John met zijn vaste band de studio van Jules Fransen in om Nights On Fire op te nemen. Zoals altijd zijn de songs en teksten een afspiegeling van het leven van de Brabander, waardoor de nummers van het album van klein en intiem (Death Is In The Air) tot groots en intens (Nights On Fire) klinken. Met daarbij genoeg ruimte voor zijn bandleden Rolf Verbaant (gitaar), Kirsten Boersma (toetsen), Tom Zwaans (bass), Lynyrd Denissen (drums) om te schitteren.

Het album Nights On Fire schreef Mercy John in de Covid-periode. Een tijd waarin ieders geduld op de proef werd gesteld, er steeds maar weer shows verplaatst werden en het succes van de hit Roller Coaster vooral op de radio te horen was en helaas niet live. Maar nu is het tijd voor iets anders, tijd om naar buiten te gaan: de nacht in. Om iets nieuws te ontdekken. Om het leven te vieren dat voor ons ligt, maar ook om het leven te vieren van diegenen die Mercy John helaas in het afgelopen jaar zijn ontvallen. Want de nacht is ondoorgrondelijk, opwindend en verraderlijk tegelijk.