Oxygen

Delusion
VISUEEL HOOGSTANDJE
vr 20 jan ’23 20:15
vr 20 jan ’23
20:15

Een samenspel van dans en illusie met het gebruik van licht als verbindende factor.

Delusion is een visueel hoogstandje bestaande uit drie delen. Het publiek wordt door het gebruik van illusies constant op het verkeerde been gezet en wordt meegenomen in een reis van een adolescent die volwassen wordt. Een verbluffende, ontroerende en tot in de puntjes uitgevoerde coming-of-age voorstelling die een breed publiek raakt.

Jennifer Romen is een jonge, ambitieuze choreograaf gespecialiseerd in het gebruik van isolaties. Haar choreografieën zijn herkenbaar door de visuele en illusie effecten. Met haar gezelschap Oxygen maakt ze grote indruk met bijzondere en creatieve choreografieën waarin ze speelt met optische illusie, gezichtsexpressie, precisie en timing. Ze combineert creativiteit met innovatie, en verschillende hiphop technieken met contemporary dans. Daarnaast is ze altijd bezig haar eigen danstaal verder te onderzoeken en te ontwikkelen. 

Quotes

  • “Wat wij gezien hebben was bewegende kunst, geweldig!” (Ne-Yo).
  • “Ik voelde hoe je wilde dat iedereen elke beweging goed zou doen. Jij was de maestro van het orkest en het werkte perfect. Het was perfectie!”(Jennifer Lopez)
  • “Het optreden van Oxygen was met zoveel verschillende dansstijlen zo goed, ontzettend strak gedanst en heel theatraal” (Derek Hough)

OVER JENNIFER

Als urban dansmaker volgt Jennifer Romen een onorthodoxe route naar het theater. Ze maakte furore in danscompetities, televisieprogramma’s, in het commerciële circuit en als docent. Ze heeft een grote achterban, vooral van mensen die nauwelijks naar het theater gaan. Met haar eerste eigen, avondvullende voorstelling Delusion bestormt ze de grote zalen. Hiermee komt haar wens uit om langere werken te creëren en om de lijn met haar al bestaande publiek door te zetten naar het theater. 

Oxygen heeft veel nationale en internationale competities gewonnen, zoals  het tv-programma Dance As One, een Golden Buzzer in de Franse variant van Got Talent en goud tijdens de World Of Dance Championships in Los Angeles.