Björn van der Doelen

Björns Huiskamer
BRABANTSE AMERICANA
za 21 jan ’23 20:30
za 21 jan ’23
20:30

Theaterconcert van singer-songwriter Björn en muzikale vrienden.

Een speciaal theaterconcert van Björn van der Doelen met muziek, de nodige verhalen en anekdotes. De voormalig voetballer is namelijk ook een echte rasverteller. Voor dit ‘huiskamer-concert’ nodigt Björn bevriende muzikanten uit voor een fijne muzikale avond.

“Het idee is dat we in het theater een huiskamersfeer creëren, erg cliché natuurlijk maar nie voor niks want da maakt het minder formeel en gezellig, maar wordt er toch gewoon netjes geluisterd :-). Drie muzikanten en een presentator/interviewer gaan in gesprek over de liedjes die de muzikanten maken. Het verhaal achter een liedje, hoe het tot stand komt, afgewisseld met het spelen van die liedjes. Een beetje zoals die ouderwetse country programma’s. De verhalen en de (Nederlandse/Brabantse) teksten staan centraal. Mooi toch?”  

  • Inclusief een drankje

Quotes

  • “Op zijn nieuwe plaat bewijst Van der Doelen wederom dat hij een ster in wording is in zijn bijna zelfgecreëerde muziekgenre (8Weekly).
  • “Een van de beste songwriters van Nederland” (Stef Bos).
  • “Björn van der Doelen laat het Nederlands weer groots klinken. Hij heeft het weer geflikt om met een perfecte plaat op de proppen te komen” (Indebanvan.nl).

Van der Doelen ontpopt zich als Americana artiest van formaat

OOR

OVER BLAUWE KEI CLUBCONCERTEN

De rauwe Podiumzaal is uitermate geschikt voor karaktervolle, pure concerten van singer-songwriters en andere talentvolle muzikanten. In de zaal bouwen we een sfeervolle clubsetting: je zit aan een tafeltje met een drankje binnen handbereik. Ook perfect passend bij de Comedy Cafés! Eva de Roovere, Björn van der Doelen en Alex Roeka zijn dit seizoen in de Podiumzaal te zien. 

OVER BJÖRN

Na het beëindigen van zijn voetballoopbaan koos Björn van der Doelen voor zijn grote liefde: muziek. Inmiddels is hij gepokt en gemazeld en na het uitkomen van z'n laatste album Na Ons De Zondvloed alweer zes albums verder. Brabantse Americana is de meest treffende omschrijving van zijn muziek. Prachtige luisterliedjes met soms een rauw randje, die gemaakt lijken te zijn voor een huiskamer-setting: verhalend, sfeervol en reikend tot het hart. Singer-songwriter Van der Doelen is in staat om te luisteren en te sturen, te vertellen en te vermaken, te vervoeren en te boeien.

Met het theaterconcert van zijn vijfde studio-album Eerwaarde Vader Zegen Mij, Want Ik Heb Gezondigd, stond hij in ons theater en die voorstelling werd gewaardeerd met een 8,2.