The Making Of Berlin

BERLIN
VAN DE MAKERS VAN ZVIZDAL EN TRUE COPY
do 2 mrt ’23 20:15
do 2 mrt ’23
20:15

Een spannende intrige met muziek en documentaire beelden.

Na een voorstelling van Zvizdal ontmoeten de makers van Berlin een kranige Duitser op leeftijd. Ze raken aan de praat en zijn geboeid door zijn onwaarschijnlijke levensverhaal. Enkele weken en gesprekken later beslissen ze om het laatste luik uit hun Holoceencyclus, waarin ze verschillende stadsportretten maken, aan hem op te hangen.

The Making Of Berlin is een portret van een stad, gebouwd rond de bijzondere levenswandel van een Berliner die tijdens de oorlogsjaren werkte als orkestregisseur bij de Berliner Philharmoniker. Een man die het liefst terug zou gaan in de tijd om een onafgewerkt hoofdstuk uit zijn leven te voltooien. Berlin engageert zich, met de hulp van onder andere het orkest van Opera Ballet Vlaanderen en radiozender Klara, om de man bij te staan in het realiseren van zijn droom. Gaandeweg vinden ze echter barsten in zijn relaas en komt het hele project op de helling te staan. In de voorstelling speelt Wagners opera Götterdämmerung een cruciale rol.

Quotes

  • “The Making Of Berlin is een fascinerend spel tussen echt en niet echt, tussen theater en film, tussen documentaire en droom, tussen droom en fictie, tussen doen alsof en ‘eindelijk kunnen doen alsof’. Heel geraffineerd brengt Berlin alles in beeld.” (Theaterkrant). 

Een overrompelende belevenis. Mooi hoe schoonheid alles op zijn kop kan zetten

Theaterkrant