Alex Roeka

Nieuwe Dromen
VERPLETTEREND MOOI
vr 7 apr ’23 20:30 - 22:00
vr 7 apr ’23
20:30 - 22:00

Kleinkunst met twee hele grote K’s!

Alex Roeka won twee Edisons, de Nederlandse Oeuvreprijs Kleinkunst & Cabaret én de Annie M.G. Schmidt-prijs. Volgens OOR is hij “een van de sterkste liedjesschrijvers van de lage landen” en Cultuurpodium noemt Alex’ stem “uniek en zijn teksten en muziek van ongekende schoonheid”. 

In zijn nieuwe theaterprogramma zingt en vertelt Alex Roeka over de bitterzoete zindering van de liefde, de troostende poëzie van de schaduwkant, de schoonheid en kracht van de natuur, de indringende stem van het verleden en de louterende terugkeer naar het land van de jeugd.

  • Inclusief een drankje
Onderdeel van:
Podiumzaal

Quotes

  • ‘Alex Roeka heeft met Nieuwe dromen een prachtige theaterbiografie gemaakt. De liederen en verhalen contrasteren fraai, en zijn van een hoog niveau. Gortdroge humor.’ (Het Parool)
  • ‘Roeka is een intrigerende tekstschrijver, die je tot luisteren dwingt...rauw romantische-topteksten, die echt beklijven. Roeka zal nooit een lachebekje worden, maar dit keer gaan zijn mondhoeken en die van het publiek regelmatig omhoog. De straat van genade, waarin hij de sfeer van de Amsterdamse Warmoesstraat bezingt, geholpen door de straf marcherende bas van Reyer Zwart is bijna Brelliaans. Roeka op zijn best.' (Theaterkrant)

Roeka is zo anders dan anderen die kleinkunst brengen. Roeka is vooral qua stem al uniek, maar bovenal zijn de teksten en de muziek die hij brengt van ongekende schoonheid. Het is haast niet te duiden, je moet dit domweg zelf horen.”

Cultuurpodium

OVER BLAUWE KEI CLUBCONCERTEN

De rauwe Podiumzaal is uitermate geschikt voor karaktervolle, pure concerten van singer-songwriters en andere talentvolle muzikanten. In de zaal bouwen we een sfeervolle clubsetting: je zit aan een tafeltje met een drankje binnen handbereik. Ook perfect passend bij de Comedy Cafés! Eva de Roovere, Björn van der Doelen en Alex Roeka zijn dit seizoen in de Podiumzaal te zien. 

ALEX ROEKA

“Dromen, dromen, dromen, hoe dan ook, altijd dromen, helder, duister, vermetel en dwaas, dromen van altijd, maar wel nieuw”.

En ineens word je door nieuwe dromen
Uit je sluimer opgepord.
Je ziet pas wat er achter glinstert
Als het kasteel is ingestort.