Noordkade Luistercafé Theatereditie

Maarten van Roozendaal
DE NEDERLANDSE JACQUES BREL
vr 2 jun ’23 20:30
vr 2 jun ’23
20:30

Hommage aan het Nederlandse theaterlied met muziek én verhalen. 

Deze speciale theatereditie van Noordkade Luistercafé staat in het teken van Maarten van Roozendaal. In 2023 is het tien jaar geleden dat dichter- en zanger Maarten van Roozendaal op 51-jarige leeftijd overleed. Hij geldt als een van de grootste schrijvers en vertolkers van het Nederlandse theaterlied. 

In 1994 wint Van Roozendaal het Amsterdams Kleinkunst Festival en met de twintig theaterprogramma’s en tien cd’s die hij daarna maakt, maakt hij naam als de Nederlandse Jacques Brel, Randy Newman en Tom Waits. Hij krijgt de Annie M.G. Schmidt-prijs voor Red Mij Niet, het beste theaterlied van 2000. In 2008 wint hij de Poelifinario: de prijs voor het beste cabaretprogramma van het jaar. Op theateropleidingen en conservatoria is hij nog altijd de dichter- en zanger wiens werk men het liefst zingt.

  • Onderdeel van de serie Luistercafés

Tickets voor deze Luistercafés zijn maandag 3 oktober 13.00 uur te bestellen.

OVER

Teun Beurkens, Ramon Chatrer en Bas van de Ven, alle drie in 2019 afgestudeerd aan de Bossche Koningstheateracademie, brengen speciaal voor ons theater hommages aan grote auteurs, componisten en vertolkers van het Nederlandse theaterlied. Bij iedere Luistercafé Theatereditie zijn twee van hen aanwezig. Samen met cabarethistoricus Frank Verhallen en bibliotheekmedewerker Sonja van den Heuvel duiken zij in het leven en repertoire van de hoofdpersoon en schetsen daarmee een prachtig portret. 

Dit is een De Blauwe Kei-productie in samenwerking met Bibliotheek Veghel en Cultuur Haven Veghel. Er is ook een Noordkade Luistercafé Theatereditie op 2 december (Annie M.G. Schmidt) en 2 februari (Brigitte Kaandorp).