A Chiara

Intieme maffiafilm met een unieke twist
FILMHUIS
ma 20 mrt ’23 20:15
  • Let op met kinderen tot 9 jaar
ma 20 mrt ’23
20:15

Een originele kijk op het maffia-genre door de ogen van een vijftienjarig meisje.

Familie en vrienden van Claudio en Carmela komen samen om de achttiende verjaardag te vieren van hun oudste dochter Giulia. Er is een gezonde rivaliteit op de dansvloer tussen de jarige en haar vijftienjarige zus Chiara. Op het vrolijke feest is de hechte familie in een uitstekend humeur. Maar alles verandert de volgende dag, wanneer Claudio’s auto wordt opgeblazen en hij verdwijnt. De familie zwijgt, maar Chiara wil koste wat kost weten wat er is gebeurd. Wanneer ze geheimen begint te ontrafelen over de banden van haar vader met de maffia, wordt ze gedwongen te beslissen wat voor toekomst ze voor zichzelf wil. 

  • inclusief drankje
  • bestel deze film voordelig in de Grote Filmserie of Filmserie Klein 1 
  • vanaf dit seizoen worden tickets voor het filmhuis geplaceerd (dus met rij- en stoelnummer) verkocht

Wil je deze film bestellen? Klik dan op de gele button (20:15).

Regie
Jonas Carpignano
Cast
Claudio Rotolo, Swami Rotolo, Grecia Rotolo
Speelduur
121 min
Land
Italië
  • label

Quotes

  • "Intiem en spannend, dit verrassende portret van een manier van leven die van generatie op generatie wordt doorgegeven" (VPRO Cinema)
  • "Krachtige film. Swami Rotolo speelt indringend" (NRC).

Regietalent Carpignano vangt een volkse energie

Volkskrant

De Italiaans-Amerikaanse scenarist en regisseur Carpignano, beschermeling van Martin Scorsese, filmde A Chiara in neorealistische stijl met een niet-professionele cast: naast de sterke hoofdrolspeelster en haar vader spelen meer familieleden mee. De film ging in première in de Quinzaine Des Réalisateurs-selectie in Cannes, waar A Chiara de Europa Cinemas Label Award won.