Radicale Gezelligheid

De Wereld Heeft Ons Failliet Verklaard
OPRECHT, INTIEM, HERKENBAAR
vr 2 sep ’22 - za 3 sep ’22
vr 2 sep ’22
-
za 3 sep ’22

“Prachtige verbeelding van het verleden, het Brabantse leven en van de gekkigheid van de arbeidsmarkt”, aldus een bezoeker.

De moeders van Radicale Gezelligheid werden werkloos. De ene moeder werd boventallig verklaard, de andere werd na dertig jaar plots ontslagen. Beide moeders beschikken over expertise in personeelsbeleid en collegialiteit, en hebben de hardheid van de arbeidsmarkt aan den lijve ondervonden. Ze weten dat het zo niet langer door kan gaan. 

Samen met hun moeders bevragen actrices Lotte en Lisanne de wereld van werk. Ze proberen een toekomst te formuleren die gefundeerd is op de waarden waarmee ze zijn opgevoed: onvoorwaardelijkheid, loyaliteit en zorgzaamheid. Alle vier verlangen ze naar een radicale verandering in het arbeidsklimaat. De dochters broeden ook op wraak. 

MADE IN MEIERIJSTAD
Wist je dat Radicale Gezelligheid haar roots heeft in Meierijstad? Moeders en dochters zijn er geboren en getogen. Lotte en Mieke in Schijndel en Lisanne en Jeannette in Sint-Oedenrode. Het gezelschap wil het verhaal thuis brengen, naar de regio waar ook het arbeidsverleden van beide moeders zich heeft afgespeeld. De voorstelling is op tour geweest door Nederland en nu komt het verhaal thuis, in de Blauwe Kei.

  • Inclusief gratis inleiding door Dramaturg Vincent Wijlhuizen
  • Inclusief gratis nagesprek
  • Deze voorstelling is exclusief theaterdrankje.
  • Deze voorstelling is onderdeel van Confetti, de feestelijk seizoenskick-off.

OVER

Radicale Gezelligheid maakt theater om existentiële en maatschappelijke vraagstukken inzichtelijk te maken. Hiervoor roepen zij de hulp in van allerlei soorten (ervarings)experts, variërend van seniorenpopkoren tot cryptogram-makers en hun moeders. Met hen delen zij ook vaak het podium. Zo creëren zij een gemeenschappelijk platform om met elkaar en de ander in dialoog te gaan. 

De voorstelling stond eerder op Festival Cement en Radicale Gezelligheid is komende zomer te zien op Festival Boulevard. Het Brabants Dagblad interviewde Radicale Gezelligheid over deze bijzondere productie. Lees het interview hier terug.

Credits

Concept, tekst, spel: Lisanne van Aert & Lotte Lola Vermeer 
Spel: Jeannette van Aert & Mieke Doreleijers
Scenografie: Hilde Onis
Eindregie: Vincent van den Elshout 
Grafisch ontwerp: Rosa Schützendorf
Foto’s: William van der Voort
Met dank aan: Mart van Berckel en Daan van Bendegem
Met steun van: BankGiro Loterij Fonds, Lira Fonds, NORMA Fonds, Festival Cement