Katinka Polderman

Masterclass Beslisbomen Maken
BESLISBOMEN, CREATIVITEIT EN LOL
za 29 apr ’23 20:30 - 21:40
za 29 apr ’23
20:30 - 21:40

Beslisboomchirurg des Vaderlands geeft een kijkje in de keuken.

Cabaretier, schrijver en maker Katinka Polderman ken je ongetwijfeld van haar cabaretvoorstellingen en haar originele liedjes, maar wist je dat zij ook Beslisbomenmaker des Vaderlands is? Toen de theaters tijdelijk hun deuren sloten, vond ze zichzelf opnieuw uit als beslisbomenmaker. Nu schrijft en tekent ze onder andere voor de Volkskrant en Onze Taal en geeft ze via haar beslisbomen overzichtelijk en kordaat antwoord op vragen als “Staat u in uw kracht?”, “In welk geologisch tijdvak bent u beland?” en “Bent u wakker of bent u woke?”.

In haar boek Beslisbos heeft zij haar beste beslisbomen gebundeld. Om het boek te vieren geeft Polderman een aantal exclusieve masterclasses beslisbomen maken.

Wat kun je verwachten?
Een spectaculaire powerpointpresentatie, in elkaar geknutseld door Katinka zelf. En wijze lessen over het maken van beslisbomen, over creativiteit en de lol van jezelf verrassen. Tussen de regels door leer je hoe je in het leven kunt staan als echte beslisbomenchirurg. Het is geen cabaret, het zijn geen liedjes, het is geen theater, het is geen lezing. Het is een gelegenheidspowerpointpresentatie waarbij veel te lachen valt en hier en daar nog wat wordt opgestoken ook. Tegendraads, origineel en nuchter, zoals je van deze veelzijdige maker gewend bent.

Onderdeel van:
Magazijn

Quotes

  • “Je weet niet waar Polderman staat en of ze iets echt meent, wat voor een groot deel haar charme bepaalt. Het is satire die heel dicht tegen de werkelijkheid schuurt” (De Standaard).
  • “Lekker lijzig, loepzuiver en heerlijk hysterisch, gortdroge humor, spitsvondige observaties en engagement” (AD).
  • “Weinigen zijn er die, zoals zij, de verontwaardiging over onze dubieuze, halfslachtige manoeuvres zó schitterend laconiek uitspelen. Dat heeft iets magisch” (Dagblad van het Noorden).
  • “Het is razend knap hoe ze ogenschijnlijk laconiek en met een prettige relativerende onverschilligheid de wereld om zich heen fileert” (Telegraaf). 
  • “Het is engagement met een kwinkslag, maatschappijkritiek met het vingertje omlaag” (Parool).
  • “Vol originele gedachtes, vuile grappen, spot en grappige schaamteloosheid. Het is Polderman ten voeten uit: met een pesterig lachje en laarzen vol Zeeuwse zuigende klei over je schoongeboende keukenvloer banjeren” (Theaterkrant).
  • “De Kaandorpsiaanse air van opgewekte chaos...” (NRC).

Het is engagement met een kwinkslag, maatschappijkritiek met het vingertje omlaag

Parool