Erik van Looy

Verslaafd!
SAPPIGE VERHALEN, GEKKE GRAPPEN EN GEWELDIGE FILMPJES
wo 31 jan ’24 20:15
wo 31 jan ’24
20:15

Een intieme inkijk in het rijk gevulde (film)leven van De Slimste Mens Ter Wereld.

Verslaafd! is de eerste theatershow van regisseur en presentator Erik van Looy, waarin hij openhartig vertelt over de verslaving waar hij al zijn hele leven mee worstelt: zijn verslaving aan filmsterren…. 

Hij neemt het publiek, via sappige verhalen, mooie anekdotes en geweldige fragmenten, mee in zijn leven als filmmaker en de weg die hij bewandelde om te slagen in Hollywood. De voorstelling was een groot succes in België, hij stond er voor uitverkochte zalen.  

Erik vertelt met veel humor en zelfrelativering over de eerste 60 jaar van zijn roemrijke filmverleden. Over de supersterren die hij mocht interviewen voor De Laatste Show, zijn verrassende relatie met Koning Albert, Koningin Paola en Yasser Arafat, zijn filmklassiekers waarin Koen De Bouw (5 keer), Jan Decleir (3 keer) en de chihuahua van Mickey Rourke (1 keer en nooit meer) een voorname rol speelden, zijn levensbedreigende honger tijdens een etentje met de vrouw van Tom Cruise én over die keer dat hij met de naakte cowboy van The Village People om drie uur ’s morgens in een Antwerpse hotelkamer zat.

Onderdeel van

Dat het met de voorstelling Verslaafd! zo’n vaart zou lopen, had ik echt niet verwacht. Ik ben dolblij dat ik weer het podium op mag. Ik denk zelfs dat ik intussen een beetje verslaafd ben aan Verslaafd!…en het publiek blijkbaar ook.

Erik Van Looy

OVER

De presentator van het tv-programma De Slimste Mens Ter Wereld in België was ook te zien in De Slimste Mens in ons land en dat bleef niet onopgemerkt. Van Looy is al van kinds af aan betoverd door en geïnteresseerd in films. Die passie leidde tot een soort verslaving, het thema van de voorstelling. "Ik keek 600 films per jaar. Als ik 's morgens wakker werd en de zon scheen, deed ik een regendans, want anders moest ik buiten spelen." Naast het presenteren van De Slimste Mens is Erik van Looy ook filmregisseur van onder meer de films Ad Fundum (1993), De Zaak Alzheimer (2003), Loft (2008) en De Premier (2016).