Waylon

Gewoon Willem (reprise)
NIETS MEER MAAR OOK ZEKER NIETS MINDER!
za 30 dec ’23 20:15 - 22:45
za 30 dec ’23
20:15 - 22:45

Repertoire van alle grote Nederlandstalige zangers, verrijkt met mooie eigen liedjes.

Waylon zag het als een persoonlijke missie om country naar Nederland te halen. Om het in het zuiden van Amerika ontstane levenslied naar de Lage Landen te brengen. Eén van de hoogtepunten uit zijn carrière; een tweede plek op het Eurovisie Songfestival met Calm After The Storm.

Maar Waylon is ook ‘gewoon Willem’, een man uit Apeldoorn. Daar ligt de basis van zijn eigen levenslied. Al die jaren zong hij in een andere taal, maar dat vindt hij niet langer nodig. Het schrijven en uitbrengen van zijn eerste Nederlandstalige album Gewoon Willem is een eerbetoon aan zijn wortels. Samen met de dichters van IOS (Is Ook Schitterend), Joost Marsman, Sander Rozenboom en poëet Han Kooreneef, heeft hij prachtige Nederlandse teksten op mooie melodieën gemaakt. Simpel en diep.

In deze theatershow geeft hij tekst en uitleg. Anekdotes uit een rijk leven van een simpele jongen met een groot talent in een ingewikkelde wereld. Daarnaast eert hij de muziek die hem gemaakt heeft tot wat hij nu is. Van Robert Long tot André Hazes; alle grote Nederlandstalige zangers van de afgelopen 75 jaar komen voorbij.