Harbourfront centre

Aardappelsoep (7+) - Laika

BIJT! Kunst over Voedsel Festival
za 8 jul ’23 13:00 en 16:00
za 8 jul ’23
13:00 en 16:00

Een heerlijke jeugdvoorstelling inclusief een lekkere kom soep!

Deze voorstelling is onderdeel van BIJT! Kunst over Voedsel Festival

Een vrouw is door het ministerie aangesteld om op school aan de kinderen te laten zien hoe je gezond en lekker kan eten. Haar missie: soep maken in de klas. Het is haar eerste werkdag. Ze heeft alles bij de hand – keukengerei én verse groenten – om haar taak tot een goed einde te brengen. Maar het recept dat ze meekreeg vindt ze nogal saai en weinig avontuurlijk. Ze besluit een soep te maken met andere ingrediënten, die haar stuk voor stuk laten terugdenken aan haar kinderjaren in een ander land: een land in oorlog dat ze een tijd geleden ontvluchtte. Terwijl ze de soep bereidt, komen met de groenten en de geuren de herinneringen terug: verhalen over haar familie, over de oorlog en over het varkentje Sonja waaraan ze zeer gehecht was.

Aan het einde van de voorstelling wordt de soep geserveerd aan het publiek!

Aardappelsoep is een voorstelling over oorlog en verlies, honger en het aangename van lekkere soep. Een voorstelling waarin het plezier om te vertellen en samen te eten centraal staat.

  • Inclusief een kopje soep

Er is een max van 50 bezoekers per voorstelling. Wees er snel bij, want vol=vol! 

OVER DE MAKERS

Aardappelsoep is een coproductie van Laika en Agora theater, een gezelschap uit het Duitstalig België. Omdat voedsel en verhalen in allerlei combinaties Laika’s waarmerk zijn, klopte Agora Theater aan met de vraag om deze creatie samen te maken.