Grof Geschud

Kroost (try-out)
VERFRISSENDE ZELFRELATIVERING
do 28 sep ’23 20:30
do 28 sep ’23
20:30

Poëtisch cabaret vol humor, muziek en ontroering.

Lander Severins, een romantische Belg, en Myrthe van Velden, een nuchtere Hollandse, vormen samen cabaretduo Grof Geschud. Het duo werd als jongste ooit genomineerd voor de Neerlands Hoop met de debuutvoorstelling Lijmen. Toen waren Lander en Myrthe nog een koppel. Later gingen ze uit elkaar en maakten daar de bekroonde voorstelling Broeden over. Broeden stond in 2021 in ons theater en werd door ons publiek gewaardeerd met een 8,7. Deze nieuwe voorstelling gaat over familie.

Hoeveel familieweekenden moet je in een jaar bezoeken om een goede dochter te zijn? Waarom wordt Lander altijd verliefd op zeer intense vrouwen? Kan hij daar zijn vader op de een of andere manier de schuld van geven? Moet je jezelf wel willen reproduceren? En is Myrthe erfelijk belast of door eigen toedoen zo’n obsessieve dwangneuroot? 

Als ex-geliefden slopen Lander en Myrthe moeiteloos de façade van elkaars gezin. Zoals je van hen gewend bent, laat Grof Geschud ook in Kroost geen spaan van zichzelf en elkaar heel. Kom dus zeker kijken voor er niets meer van hen over is.

Credits

Tekst, Spel & Muziek: Myrthe van Velden & Lander Severins      
Artistiek team: Minou Bosua, Janne Desmet & Stef de Paepe
Co-productie: Arenberg, Makerij La Lande 
Beeld: Noortje Palmers
Make-up/grime: Carolien Wardernier
Scenografie: Tim Clement
Techniek: Geert Custers
Kostuum: Jana Roos
Productie: Heleen Soontjens2