Iris Hond & Kamerata Zuid

Spelen Einaudi
BETOVERENDE AVOND
vr 29 sep ’23 20:15 - 21:30
vr 29 sep ’23
20:15 - 21:30

De Nederlandse première van pianoconcert Domino van Ludovico Einaudi. 

Pianiste Iris Hond en Strijkorkest Kamerata Zuid, die al eerder samenwerkten in een succesvol programma rondom Ludovico Einaudi, spelen dit seizoen een nieuw avondvullend programma. Met als hoogtepunt de Nederlandse première van Domino, het pianoconcert van Ludovico Einaudi. Naast dit unieke werk zal Iris haar eigen bekende en nieuwe composities ten gehore brengen. Hiervoor werkte zij samen met componist Xavier van de Poll die de orkestraties voor deze stukken maakte. Ook speelt Kamerata-Zuid een aantal grote klassieke werken van onder andere Chopin en Rachmaninoff. 

Iris speelde in 2021 in ons buitentheater, Theater Aan Het Water, ook werk van Enaudi. Die voorstelling werd door ons publiek gewaardeerd met een 8,7.

Onderdeel van

OVER

Pianist en componist Iris Hond stond vorig jaar maar liefst 10 keer achter elkaar in de Grote Zaal van het Koninklijk Concertgebouw Amsterdam met de muziek van haar geliefde componist. Einaudi zelf zei over haar spel: “One of the most beautiful performances of my music”. Het is dus ook niet gek dat hij specifiek Iris heeft gevraagd zijn enige pianoconcert voor het eerst ten gehore te brengen in Nederland. Over het pianoconcert zegt Iris: “Toen Einaudi mij de muziek van het stuk stuurde, was ik meteen verliefd. Vooral het tweede deel is hartverscheurend mooi. Ik voel me natuurlijk zeer vereerd dat hij mij hiervoor heeft gevraagd”.

Concertpianiste Iris Hond is niet alleen bekend om haar duizelingwekkende pianospel, ze weet mensen over de hele wereld te ontroeren met haar persoonlijke shows. Samen met het twintigkoppige strijkorkest Kamerata Zuid brengt ze een ode aan de wereldberoemde pianist en componist Ludovico.

Vanavond staat het orkest onder leiding van dirigent Etienne Siebens.