Rosa da Silva

A Vida Rosa (try-out)
DE BESTE STEM IN DE KLEINKUNST
vr 20 okt ’23 20:30
vr 20 okt ’23
20:30

Een persoonlijke en muzikale voorstelling met een mix van mooie luisterliedjes.

Rosa stapte na het acteren (ANNE en De Tweeling) cabaretland in. Met succes. Haar eerste voorstelling Daar Moet Je Heen werd door ons publiek gewaardeerd met een 8.

Na een tijd op een roze wolk te hebben geleefd is Rosa weer geland. Sinds de geboorte van haar dochter vraagt ze zich af of ze tot nu toe wel haar eigen weg heeft bewandeld. In A Vida Rosa maakt ze je deelgenoot van haar zoektocht. Is het allemaal wel zo rooskleurig geworden als ze verwachtte? Natuurlijk passeren alle (goedbedoelde) adviezen van (niet) inspirerende mensen om haar heen de revue en als het meezit wordt er een nieuwe Rosa geboren. 

Verwacht een persoonlijke en muzikale voorstelling, met een mix van mooie luisterliedjes, geschreven door tekstschrijver Tim Teunissen en componist Sergio Escoda. Muziek waarin Rosa's liefde voor Americana, maar ook haar amor voor Bossanova, duidelijk naar voren komt! Je ziet de meest kwetsbare kant van Rosa, maar ook haar meest strijdlustige. Gewapend met ‘die stem!’, de beste stem in de kleinkunst.

Quotes

  • “Ze is de baas van het podium” (Theaterkrant).
  • “Haar typetjes zijn geweldig” (NRC).
  • “Een sterke performance.” (Telegraaf).

Die stem!

Volkskrant

OVER

Rosa da Silva
A Vida Rosa is Rosa’s tweede solovoorstelling. De afgelopen twee theaterseizoenen beleefde ze haar debuut met de veelgeprezen voorstelling Daar Moet Je Heen. In 2019 won ze de jury- en publieksprijs op het Amsterdams Kleinkunst Festival. In 2021 ontving ze een nominatie voor de Annie M.G. Schmidtprijs voor het lied Als Het Zover Is. Een nieuwkomer was Rosa niet in het Nederlandse theater. Met hoofdrollen in het theaterstuk ANNE en de musical De Tweeling bewees ze al in het theater thuis te horen. 

Sergio Escoda 
Sergio Escoda (1990) is actief als componist, multi-instrumentalist, arrangeur en producer. Hij speelde in welbekende bands als Di-Rect, EUT & REINDIER. Zowel nationaal als internationaal. Als componist schrijft hij voor reclame, theater en cabaret en componeerde o.a. BullyBully (MAAS Theater) en i.s.m. Tim Teunissen en Dook van Dijck de jeugdmusical Lady Charly’(MAAS Theater en Walhalla). 

Tim Teunissen 
Tim Teunissen (1992) is tekstschrijver, cabaretier en acteur. Hij won de Persoonlijkheidsprijs op Cameretten Festival en tourde met zijn solo Sandra door het land. Als songwriter schreef hij o.a. voor MEROL en recentelijk schreef hij samen met Sergio Escoda hun eerste jeugdmusical Lady Charly bij MAAS Theater & Walhalla. Als acteur is hij te zien in verschillende films en series als If Yes, Okay en Vliegende Hollanders.  

Credits

Tekst: Tim Teunissen, Rosa da Silva, Peer Wittenbols 
Muziek: Sergio Escoda
Regie: Laurens Krispijn de Boer
Techniek: Rosan van Hoeve
Beeld: Henri Verhoef 
Ontwerp: Marc Koppen ontwerp