Romijn Conen

Vallicht (try-out)
ROADTRIP VAN EEN LAMME SCHOOIER
vr 22 mrt ’24 en za 23 mrt ’24
vr 22 mrt ’24
en
za 23 mrt ’24

Aangrijpende monoloog over verlies, wederopstanding en rouw.

In Vallicht vertelt acteur Romijn Conen het ontroerende verhaal van een jonge vijftiger die op weg is om de as van zijn vader uit te strooien. Tijdens deze tocht schieten zijn gedachten heen en weer tussen heden en verleden. Een verleden waarin de relatie tussen zoon en vader nogal wankel was. Dat veranderde op slag op de kwade dag dat de zoon getroffen werd door een herseninfarct en hij, als een baby, alles opnieuw moest leren: lopen, eten, drinken en praten.

In deze aangrijpende monoloog horen we hoe deze man, ondanks zijn afasie, woorden weet te vinden voor zijn (door artsen voor onmogelijk gehouden) wederopstanding en voor het liefdevolle afscheid van zijn vader.

Dit deels autobiografische stuk is de comeback van Romijn Conen op de Vaderlandse podia. Een levenskreet van een acteur pur sang.


Deze voorstelling stond in eerste instantie gepland voor oktober 2023, maar is inmiddels verplaatst naar maart 2024. Gasten met tickets zijn geïnformeerd.

OVER

In september 2015 krijgt Romijn een herseninfarct. Van de ene op de andere seconde is het leven van acteur en theatermaker Romijn en zijn vrouw Nanna 180 graden gedraaid. Een lange weg van revalidatie en wederopbouw volgt. Nanna maakte er een voorstelling over: Breeknacht. Deze voorstelling was in 2019 in ons theater te zien en werd gewaardeerd met een 8.