Thjum Arts

Tijdloos Genot
AUTHENTIEK EN DOORDACHT
do 2 nov ’23 20:30
do 2 nov ’23
20:30

Met intelligente grappen kiest Thjum voor de route van het understatement.

In 2012 besloot Thjum mee te doen aan de jaarlijkse talentenjacht van school met zijn eigen geschreven theatermonoloog. Het was een poging tot verbinden met zijn schoolgenoten, maar tot zijn grote verbazing moest iedereen lachen en bleek wat hij deed ‘comedy’ te heten. Hij won de tweede prijs: een bon voor de Free Record Shop.

Dat hij sinds de talentenjacht een enorme ontwikkeling heeft door gemaakt, blijkt als hij in 2018 meedoet aan het Amsterdams Studenten Cabaret Festival en daar de Jury- en Publieksprijs wint. Niet veel later is hij ook finalist bij het Leids Cabaret Festival en in 2021 wint hij de Jury- en Publiekprijs bij Cabaretfestival Cameretten.

“Thjum speelt in deze voorstelling een anti-held en dat doet hij met verve. Met zijn intelligente grappen kiest hij de route van het understatement. Arts brengt een droogkomische performance”, aldus de jury van Cameretten.

Thjum was in 2022 al eens te zien in ons theater bij Cabarestafette.

Quotes

  • “De grootste kracht van Arts is zijn authenticiteit. Er is geen bravoure of opschepperij, geen overdadig of nodeloos acteren. Hij hengelt niet naar de lach, maar incasseert de open doekjes met geduld. Aan het einde van Tijdloos Genot heb je het gevoel een nieuw persoon te hebben ontmoet, en Arts is zeker iemand die je beter wilt leren kennen” (Theaterkrant).
  • “Interessant, origineel en spannend. Een hoge lachscore en uitzicht op een carrière” (Jacques d’Ancona).
  • “Thjum Arts, een standup-achtige cabaretier in T-shirt en spijkerbroek, die in zijn manier van vertellen aan Tim Fransen en Theo Maassen doet denken. Arts brengt een droogkomische performance waarin hij vol zelfspot deelt hoe hij in zijn jeugd steeds achterliep in zijn lichamelijke ontwikkeling en vooropliep op het geestelijke vlak. Arts was in februari 2020 ook al een van de finalisten bij het Leids Cabaret Festival en hij is nu zichtbaar gegroeid in zijn performance en teksten” (Volkskrant).

Filosofie, sociologie en spiritualiteit in één, zonder dat de humor inboet aan kracht: het is maar weinig cabaretiers gegeven

Jury LCF

In samenwerking met Spectrum Podium Schijndel