Emilie Weisse Circustheater

Be Kind: theater voor de allerkleinsten (6 t/m 18 maanden)
INTIEME THEATERERVARING VOOR BABY’S
za 4 nov ’23 11:00 en 14:00
za 4 nov ’23
11:00 en 14:00

Beleef samen met je kleintje voor het eerst de wondere wereld van circus. 

Be Kind is een intieme theaterervaring voor baby’s van 6 t/m 18 maanden en hun ouders/begeleiders. De kleintjes maken van heel dichtbij kennis met acrobatiek en jongleren. In deze vloeiende voorstelling van geluid, kleur en beweging nemen twee circusartiesten je mee op een zintuiglijke reis.

Van het gezang van vroege vogels tot lichtgevende jongleerkegels in de schemering; de voorstelling volgt het ritme van de dag. Het pop-up decor komt langzaam tot leven, en er is altijd wel iets dat rammelt, verschijnt, kraakt, rolt of zweeft. Tijdens de voorstelling ontstaat een hartverwarmende dialoog tussen de artiesten en hun jonge publiek. Door deze spontane interacties is elke voorstelling net iets anders. 

Na de voorstelling nodigen de artiesten de kleintjes uit om samen het speelveld te ontdekken. Ze mogen in, uit, langs en door het decor kruipen om de bijzondere materialen van dichtbij te verkennen. 

  • De voorstelling duurt 30 minuten + 10 minuten naspel
  • Leeftijd: van 6 t/m 18 maanden
  • Ben jij al lid van De Blauwe Kei Junior?
Onderdeel van

OVER DE MAKERS

Be Kind is het regiedebuut van Emilie Weisse, gerealiseerd met ondersteuning van TENT, huis voor hedendaags circus. Bij het maken van deze productie liet Emilie zich adviseren door Sabine Hunnius van het Baby & Child Research Center in Nijmegen. Voor deze samenwerking tussen kunst en wetenschap ontvingen ze de Mingler Scholarship 2022. 

BOEKVERKOOP

Het samen beleven van theater schept een band. Vergelijkbaar met het samen lezen van een boek. Om de theaterervaring thuis ook te beleven, is er door de makers ook een op de voorstelling gebaseerd kinderboek uitgebracht. Het boek is na afloop van de voorstelling verkrijgbaar. 

LEEFTIJD

Deze voorstelling heeft een leeftijdsaanduiding met een begin- en een eindleeftijd van 6 t/m 18 maanden. Wij vragen je de leeftijdsindicatie te respecteren en te laten gelden voor elk kind in jouw gezelschap.