Nashville@Noordkade

Met Pieternel, Femke Weidema, Tim Akkerman en Jick Munro And The Amazing Laserbeams
EEN HELE AVOND NASHVILLE SOUND
za 11 nov ’23 20:15
za 11 nov ’23
20:15

Een theaterconcert in festivalsfeer speciaal voor en door ons samengesteld.

Nashville, Tennessee, is dé hoofdstad van country- en westernmuziek! De stad heeft altijd een thuis gegeven aan menig bekend en onbekend countrytalent. En de stad heeft vele muzikanten geïnspireerd. Dat is vandaag de dag nog steeds zo. Ook voor de muzikanten van onze ‘festival’-voorstelling Nashville@Noordkade.

Femke Weidema en Pieternel Osinga waren onderdeel van de eerste editie van Nashville@Noordkade in ons theater in 2019. Dit keer verzorgen ze samen met Tim Akkerman en Jick Munro And The Amazing Laserbeams een compleet programma met songs én de verhalen achter de songs. 

Na een welkomstwoord en een introductie van alle artiesten treden Femke, Pieternel en Tim drie keer op in verschillende zalen; het publiek gaat dus van zaal naar zaal. Na die optredens is het tijd voor Jick Munro And The Amazing Laserbeams in de Malerij en de avond wordt daar afgesloten met een optreden van alle artiesten samen. Tot slot is er in de Malerij nog gelegenheid om na te praten en te borrelen. 

ARTIESTEN

  • Pieternel Osinga 

Singer, songwriter, vocal coach en actrice Pieternel Osinga belandde via een open mic in New York in Nashville. Ze maakt intieme liedjes met een groot geluid, met invloeden van americana, folk, pop en bovenal met internationale allure.

  • Femke Weidema

De Friese Femke wist na haar deelname aan De Grote Prijs Van Nederland precies wat ze wilde doen. En daar heeft ze keihard voor gewerkt. Femke woont en werkt in Nashville, is beroemd in Amerika, won diverse awards en werkte onder andere met Stevie Nicks (Fleetwood Mac) en Mary J. Blige.

  • Tim Akkerman

Muzikant en componist Tim Akkerman, voormalig leadzanger en gitarist van Di-rect, is sinds 2009 soloartiest. Inmiddels is hij niet meer weg te denken uit de Hollandse rock-scene met zijn veelzijdigheid en rauwe stemgeluid.

  • Jick Munro And The Amazing Laserbeams

Jick Munro And The Amazing Laserbeams heeft een unieke cross-over stijl met elementen van bluegrass, country, folk, blues, rock, soul en americana. De mannen spelen melodieuze songs en ballads gekenmerkt door vocale harmonieën. Door gebruik van instrumenten als de banjo, mandoline, accordeon en contrabas creëren zij handclappin, feetstompin’, houserockin’ en bootyshakin’ muziek.