Flip Noorman

Zingt Tom Waits (in het Nederlands)
WINNAAR BESTE THEATERLIED
vr 8 dec ’23 20:30 - 22:30
vr 8 dec ’23
20:30 - 22:30

Prachtige ode aan de muziek én de excentrieke muzikant zelf.

De afgelopen jaren bouwde zanger en kleinkunstenaar Flip met zijn band De Noormannen een reputatie op als vreemde eend in de bijt: creatieve arrangementen, scherpe, soms vervreemdende teksten en hele stukken onheilspellend spoken word. Als je Flip met iemand moest vergelijken, dan het beste met Tom Waits. Het was dan ook wachten tot Noorman, na zijn succesvolle tournee met het werk van Leonard Cohen, zijn andere grote held terug naar Nederland zou brengen.

Flip Noorman Zingt Tom Waits (in het Nederlands) wordt een avond waar Noorman op zijn eigenzinnige manier de dronken pianoballades en het dumporkest naar het theater brengt. Hij bewees al een begenadigd vertaler van het werk van Cohen te zijn; in dit programma doet hij er nog een schepje bovenop en zal alles in het Nederlands te horen zijn. Flip zingt Waits… Hijs dat vod!

De vorige voorstelling (Love It) van Flip Noorman is genomineerd voor een Poelifinario 2023 (de VSCD Cabaretprijzen).

Onderdeel van

Flip Noorman brengt gedurfde ode aan het natuurverschijnsel Tom Waits. Gaat dat zien, step right up, want dichter bij Tom Waits kom je niet meer

Theaterkrant

WIST JE DAT

Flip Noorman won de Annie M.G. Schmidtprijs 2022, de prijs voor Beste Nederlandstalige Theaterlied van het jaar, met het lied Ze Weten Wie Je Bent uit zijn theaterprogramma Love It.