Wim Daniëls

Filosofietsen
VOOR IEDEREEN MET EEN FIETS
za 9 dec ’23 20:15 - 21:35
za 9 dec ’23
20:15 - 21:35

De geschiedenis van de fiets op verrassende en vermakelijke wijze.

De fiets. Wie zou er zonder kunnen? Taalkundige en schrijver Wim Daniëls sowieso niet. Hij houdt van fietsen, hij schreef over fietsen, hij verzamelde fietsen en nu gaat hij er in ons theater ook over vertellen.

Filosofietsen is een theatercollege waarin de geschiedenis en ontwikkeling van de fiets centraal staan. Wim doet op verrassende en vermakelijke wijze de historie van de fiets uit de doeken en geeft antwoorden op vragen als: Wie is de uitvinder van de fiets? Waar komt het woord ‘fiets’ vandaan? Waarom vond men lange tijd dat vrouwen niet thuishoorden op de fiets? Hoe plak je een band? Wat is er mis met het vroeger zo populaire lied Als Ik Tweemaal Met Mijn Fietsbel Bel? Wie was de eerste Nederlander die op de fiets de wijde wereld introk? Waarom zit de kettingkast rechts van het frame en de bel meestal links? 

Onderdeel van

WIST JE DAT

Wim Daniëls was met zijn vorige voorstellingen, waaronder De Wondere Wereld Van De Taal en Koken Met Taal, ook in ons theater te zien, alle shows werden door ons publiek gewaardeerd met dikke 8!