Cat Smits

Dis Order
PSYCHOLOGISCHE DOCU-VOORSTELLING
za 9 dec ’23 20:30
za 9 dec ’23
20:30

Magisch poppenspel, dans en spel transformeert het thema eetstoornissen in een duister en poëtisch sprookje.

Dis Order is een psychologisch drama over eetstoornissen, geïnspireerd op de dagboeken van Cat Smits en het wetenschappelijk onderzoek van Marlies Rekkers, de psycholoog van Smits. De voorstelling is deels autobiografisch en combineert spel, poppenspel en dans met filmbeelden. Deze combinatie maakt dat het publiek op aangrijpende wijze wordt meegenomen in de innerlijke strijd die ieder mens in meer of mindere mate kent; het gevecht tussen licht en duisternis.

Mia en Anna ontmoeten elkaar. Er ontstaat een innige vriendschap waarin Anna Mia helpt zich af te schermen van pijnlijke herinneringen en de hardheid van het dagelijks leven. Maar gaandeweg ontpopt Anna zich tot een dominante en terroriserende aanwezigheid in Mia’s leven. Mia komt gevangen te zitten in een grimmig spel dat Anna met haar speelt. De enige uitweg voor Mia lijkt het besef dat zij Anna misschien wel zelf gecreëerd heeft, dat zij Anna zelf is.

OVER

Cat Smits maakt haar eigen poppen. Zij specialiseerde zich in het maken van flexibele schuimrubber poppen. Haar poppen zijn niet alleen visueel bijzonder mooi, ze ontwerpt ze ook op spelmogelijkheden. Daarmee worden haar poppen werkelijke personages waarin je gelooft en waarmee je je verbindt. Ook de poppen in Yuto En De Boom, de voorstelling die vorig seizoen in ons theater te zien was, werden gemaakt door Cat.