Ton Kas

(alvast een) VROLIJK KERST met TON KAS
BEROEPS-CHAGRIJN OP HET TONEEL
wo 20 dec ’23 20:15 - 21:50
wo 20 dec ’23
20:15 - 21:50

De nieuwste en mogelijk laatste in zijn flauwekul-reeks. 

Ton Kas is actief op tv en in film. Maar hij wil opnieuw het toneel onveilig maken. Als moppentapper. Hij wil de kick voelen van de meligheid. Hij wil meelijwekkende tragiek gebruiken als basis voor zijn grappen en slaagt daarin als geen ander. Ton Kas is de aangewezen persoon om als cynische zwartkijker de zalen te vullen met schatergelach.

Kas over zijn voorstelling: “Ik doe eigenlijk twee shows: Alvast Een Vrolijke Kerst Met Ton Kas en Vrolijke Kerst Met Ton Kas. Want Kerst duurt maar twee dagen, dus Vrolijke Kerst ook. Is dit dan een themavoorstelling over Kerst? Nee, nul komma nul. Maar als beroeps-chagrijn moet ik gewoon lachen om Vrolijke Kerst. Want voor de rest wordt het gewoon dezelfde melige shit als anders, maar met nog iets meer ballen”.

Onderdeel van

OVER

Ton Kas is politiek incorrect, seksistisch, heeft een hoge grapdichtheid en is eigenlijk anti-theater. Kas, geboren in 1959, is een rasechte Amsterdammer. Op de kleuterschool is hij al een entertainer, maar ook een jongen van de straat. Na de toneelacademie is hij eerst actief in de theaterwereld en later in de filmwereld. Hij acteert, schrijft en regisseert. Hij is onder andere bekend als Arie Balk uit ‘t Schaep Met De 5 Pooten, van tv-series als Hertenkamp en TV-7, en van de films LEK, Vet Hard, Vox Populi en De Heineken Ontvoering. Samen met Diederik Ebbinge, Henry van Loon en Eva Crutzen was hij te zien de satirische talkshow Promenade.