Maartje en Kine

Sneeuwbeesten
HYPERMUZIKAAL CABARETDUO
do 4 jan ’24 20:15
do 4 jan ’24
20:15

Wervelend midwinterfeest voor de donkere dagen!

Het hypermuzikale cabaretduo Maartje en Kine neemt je mee op een hallucinerende vlucht langs alle continenten. Overal en nergens strijken ze neer om je te laten horen en zien hoe men daar het feest van het licht viert. Het belooft een rijke avond te worden vol poëzie, kolder, kerstklassiekers én magische sages. Bovendien zijn er gastoptredens van bekende en onbekende Nederlanders. En alsof dit nog niet genoeg is, wordt het duo in elke stad vergezeld door het lokale zangkoor. Kortom: Sneeuwbeesten is een flonkerende voorstelling voor de donkere dagen. 

Maartje en Kine houden evenveel van Schubert als van Frans Bauer. Ze zijn even gek op Mariah Carey als op de rituele samenzang van de boventoon-zingende Mongolen. Het duo blinkt uit in de combinatie van klassieke én hypermoderne muziek. De voorstellingen zijn humoristisch én ontroerend. Virtuoos én verrukkelijk plat. Samen spelen de dames meer dan twintig instrumenten, waaronder de banjo, viool, piano, accordeon, balalaika, zingende zaag, autoharp en neusfluit. Hun voorstelling Speelbeesten II was vorig seizoen in ons theater te zien en werd door ons publiek gewaardeerd met een 9,2!

  • Geschikt voor volwassenen en voor kinderen vanaf 10 jaar.
  • Inclusief een drankje
  • Maak je avond compleet met een theaterarrangement
  • Onderdeel van de Avonturenserie

Zowel tweestemmig als harmonieus in vocale vertolkingen zijn ze flonkerend bedreven op diverse instrumenten, de viool en de vleugel, een blokfluitje, de banjo, accordeon en basbalalaika

Jacques D’Ancona

OVER

Maartje en Kine zijn, buiten dat ze al eerder in ons theater te zien waren, ook bekend van de NTR-documentaire Maartje & Kine Buigen Niet (over hun roadtrip naar Noorwegen in coronatijd), van hun Miniconcerten Voor Alleenstaanden en hun optredens bij Khalid & Sophie, Tijd Voor Max en Opium op Oerol. Ze treden zowel op bij Podium Klassiek als voor popliefhebbers op Lowlands, Zwarte Cross en Paaspop.