Beth & Flo

Ander Onderwerp
CABARET EN KLASSIEKE MUZIEK
vr 19 apr ’24 20:30 - 22:00
vr 19 apr ’24
20:30 - 22:00

Sketches, liedjes, tweestemmige zang en virtuoos pianospel.

Deze voorstelling is verplaatst van 13 januari naar 19 april 2024. Gasten met tickets zijn geïnformeerd.

Beth & Flo zijn twee klassiek geschoolde pianistes die cabaret combineren met klassieke muziek. De tweede voorstelling van dit enthousiaste duo is persoonlijk en doet soms een beetje pijn. De pianomuziek van grote componisten als Rachmaninov, Scriabin en Bach zorgt voor knetterend vuurwerk van vier handen op één vleugel en misschien, als het nodig is, voor troost. De eerste voorstelling van Beth & Flo was vorig seizoen in ons theater te zien en werd door ons publiek gewaardeerd met een 8,6.

Jij hoort het toch ook? Het gefluister, gebulder, gedram van die stem in je hoofd? De stem die kleuterdeuntjes zingt op een tergend trage beat. Die genadeloos kritiek geeft, of je weg laat dromen van de werkelijkheid. Beth & Flo horen het elke dag en ze zouden ’t het liefst negeren, door keihard Rachmaninov te spelen of een razendsnelle etude van Chopin. Nee, liever het gesprek met die stem niet aangaan. Liever een Ander onderwerp, alsjeblieft.

Beth en Flo hebben speciaal voor ons een lied geschreven: Karper Van De Blauwe Kei. Beluister en kijk de video hier.  

Als één lichaam met vier handen

Theaterkrant

RECENSIES

Over hun eerste voorstelling Niet Wat Je Denkt schreef Theaterkrant hoe de pianistes “vrolijk, levendig en met aanstekelijk enthousiasme” bewijzen dat klassieke muziek niet stoffig is. Tijdens de finale van het AKF in 2020 prees de jury hen als “een veelbelovend cabaretduo dat klassieke muziek knap weet te combineren met prachtige scènes”.