Ruud Smulders

RUDIVERSUM
HILARISCHE GEDACHTESPINSELS
vr 2 feb ’24 20:30
vr 2 feb ’24
20:30

Vergeet alles wat je denkt te weten en reis mee naar het Rudiversum.

Ruud brak door met De Minuut Van Ruud in BNNVARA’s talkshow De Vooravond. Hij is een eigenzinnige maker met een onnavolgbare stijl. Niet alleen is hij onderdeel van de tv-programma’s Dit Was Het Nieuws en Spijkers Met Koppen, hij is ook actief op YouTube en Tiktok én toerde succesvol met zijn theaterprogramma’s. 

Pijnlijke thema’s hilarisch maken. Ruud kan het als geen ander. In het Rudiversum gelden andere wetten. Die je laten schateren om het macabere. Ruud is het publiek altijd een stap voor en schakelt met lichtsnelheid tussen absurd en integer. In zijn nieuwe theaterprogramma is Ruud persoonlijker dan ooit waarbij hij worstelt met de gezondheid van zijn dierbaren en verslaving een onderwerp is dat te vaak terug komt in zijn leven.

En hoewel de opties in het Rudiversum oneindig lijken, ontkomen we niet aan één pijnlijke waarheid. Hoe geef je iets een plek in je leven dat je er niet in wil hebben?

Quotes

  • “Bij ons liepen de tranen over de wangen” (GeenStijl).
  • “BRUUD Best bekeken comedy debuut” (BNNVARA).

Smulders slaat ons op hoge energie met een spervuur van ontregelende grappen om de oren

Theaterkrant

OVER

Ruud breekt door bij het grote publiek met zijn veelbesproken De Minuut Van Ruud in BNNVARA’s talkshow De Vooravond. Hij is redacteur bij Dit Was Het Nieuws, krijgt zijn eigen satirische talkshow op Comedy Central getiteld RRIM en zijn cabaretdebuut BRUUD is de best bekeken Comedy Special van NPO3.

Momenteel steelt hij de show in De Amazon hitshow LOL: Last One Laughing, presenteert hij het cultprogramma Killer Kamp, neemt hij de rol over van Tygo Gernandt in Flikken Maastricht en is hij wekelijks te horen als vaste comedian van het cabaretteam bij Spijkers Met Koppen. 

Ruud bereikt naast het vaste theaterpubliek ook een geheel nieuwe generatie door zijn samenwerking met onder andere Youtuber Dylan Haegens en zijn Tiktok account.