Laika

Aventuras (9 t/m 109 jaar)
INTERACTIEVE VOORSTELLING
wo 14 feb ’24 - vr 16 feb ’24
wo 14 feb ’24
-
vr 16 feb ’24

Een labyrint vol avontuur en heldenmoed, verboden voor iedereen die niet nieuwsgierig is!

Aventuras is een interactieve tocht waarbij de deelnemers telkens voor uitdagende keuzes staan. Een reis door bizarre werelden waarbij je moed danig op de proef wordt gesteld. Een ontmoeting met ongrijpbare wezens die je aansporen om door te zetten. Vergeet vooral je paspoort niet. 

Je staat voor een gigantische muur. Wat er aan de overzijde is, weet niemand. Er hangt een bord: toegang verboden voor iedereen die niet voortdurend verwonderd is.

Stel dat je per ongeluk op de Scherpgetande Stenen trapt. Een Gevleugelde Grammofoon biedt je een rit aan. Je loopt de Naakte Waarheid tegen het lijf. Een Betoverde Boom met takken als klauwen smeekt je om hem weer tot mens te maken. In een Smoorhete Woestijn moet je een vinger afgeven in ruil voor een slok. Wat doe je dan? 

Laika en Prado - Associação Cultural maakten voor deze voorstelling een mobiele en zintuiglijke installatie, geïnspireerd door de fantastische beelden en teksten uit Aventuras De João Sem Medo van de Portugese auteur José Gomes Ferreira. 

Credits

Concept en regie: Patricia Portela en Peter De Bie
Tekst: Patricia Portela  naar José Gomes Ferreira
Spel: Celia Fechas, Sara Sampelayo, e.a.
Vormgeving: Peter De Bie
Muziek: Miguel Abras
Dramaturgie: Mieke Versyp