Andries Tunru

Marmer
SNELLE STAND-UP EN AANSTEKELIJKE ENERGIE
vr 16 feb ’24 20:30
vr 16 feb ’24
20:30

Messcherpe grappen, bruisende verhalen en verbluffende improvisaties.

Toen Michelangelo zijn vijf-en-een-halve meter hoge blok marmer geleverd kreeg wist hij: “mijn meesterwerk, dé David, zit er al in”. Ik hoef slechts weg te hakken wat het níet is en het kunstwerk zal verschijnen. Zo ook Andries Tunru. Blijmoedig en voortvarend beitelt hij weg wat er niet toe doet. Hij breekt het soms eeuwenoude gesteente open en hakt, sjort en zaagt tot niets anders dan de kern overblijft. Niet met beitels en hamers, maar met de gereedschappen die hij zo goed beheerst: messcherpe grappen, bruisende verhalen en verbluffende improvisaties.

Quotes

  • “Andries Tunru is een heel groot talent waar we nog jarenlang van kunnen genieten. Hij heeft de brutaliteit van Youp van ‘t Hek, de epische kracht van Freek de Jonge en de innemendheid van Herman Finkers” (Het Friesch Dagblad).
  • “Een zeer geslaagde voorstelling. Tunru is een ras-entertainer” (NRC).
  • “Andries Tunru maakt hoge verwachtingen waar” (iLoveTheater).

In zijn energieke, fysieke uitwerkingen herken je collega’s als Jochem Myjer, Lennette van Dongen en Ronald Goedemondt

Theaterkrant

OVER

Andries Tunru won prijzen op drie verschillende cabaretfestivals en maakte furore via Lingo, Dumpert en De Slimste Mens. Hij is lid van het cabaretteam van Spijkers Met Koppen (NPO Radio 2) en vormt samen met Stefan Hendrikx het improvisatieduo Beperkt Houdbaar. Zijn eerste twee programma’s, Vlees, Vis, Wal En Schip en In Theorie, werden lovend ontvangen door pers en publiek. Ons publiek waardeerde In Theorie met een 8,2.

In samenwerking met Spectrum Podium Schijndel