Solo Stories

Sonny Boy
VAN DE MAKERS VAN MA EN NU IK JE ZIE
do 7 mrt ’24 20:15 - 21:35
do 7 mrt ’24
20:15 - 21:35

Naar het beroemde boek van Annejet van der Zijl.

In deze voorstelling komen Rika en Waldemar Nods uit de roman van Annejet van der Zijl tot leven. Nu door de ogen van hun zoon, die ze nooit hebben zien opgroeien en niet konden beschermen in een wereld waar hij niet altijd even welkom was.

Aan de vooravond van zijn 37ste verjaardag probeert Waldy Nods, even oud als zijn vader is geworden, de herinneringen aan zijn ouders te ordenen. Ze moeten van ver komen en het zijn er niet veel. Toen Waldy 14 was, werden zijn ouders Rika en Waldemar door de Tweede Wereldoorlog uit zijn leven gerukt. Als jongen werd Waldy heen en weer geslingerd tussen Hollandse familieleden waar hij zich nooit thuis voelde. Als man hoopt hij zijn basis te vinden in de verhalen over zijn ouders, de Nederlandse en de Surinaamse. Waarom was hij hun sonny boy? Welk deel van hen zit in hem? Bij wie hoort hij echt? 

Bij de voorstelling wordt een fotowedstrijd georganiseerd. Doe je mee? Stuur je foto in vóór 30 november. Kijk voor meer informatie.

Onderdeel van

INLEIDING

Voorafgaand aan deze voorstelling wordt een inleiding verzorgd door dramaturg Annebeth Moolenburgh. Zij gaat meer vertellen over de inhoud en achtergrond van de voorstelling. Waar gaat Sonny Boy over? Waarom koos de producent Solo Stories ervoor om het gelijknamige boek van Annejet van der Zijl te bewerken voor een theatervoorstelling? En hoe pak je zoiets aan? Ook wordt ingegaan op de thema’s die de voorstelling in zich draagt, zoals ons historisch verleden, racisme, zelfonderzoek, de positie van de vrouw en de veerkracht van de mens. Natuurlijk mag het publiek ook vragen stellen.