The Five Great Guitars

Guitar Heroes
JUBILEUMVOORSTELLING TOPGITARISTEN
do 14 mrt ’24 20:15
do 14 mrt ’24
20:15

Een nieuwe, unieke en uiterst swingende jubileumshow van de absolute top van gitaarspelend Nederland (en ver daarbuiten).

De leden van Five Great Guitars zijn ooit begonnen met het naspelen van de songs en solo’s van hun eigen gitaarhelden. Inmiddels spelen ze al 25 jaar gitaarmuziek van het allerhoogste niveau. Daarom is het tijd voor een jubileum. 

In deze nieuwe voorstelling staan de nummers van onder andere J.J. Cale, Larry Carlton, Eric Clapton, Stevie Wonder, Fleetwood Mac, Santana, Django Reinhardt en The Allman Brothers Band centraal. Op een originele manier worden de nummers van een passend en uniek arrangement voorzien. Het resultaat is een prachtige mix van allerlei stijlen, zoals blues, rock, funk, gypsy, jazz, pop, en wereldmuziek. Gitaarmuziek van het allerhoogste niveau, gespeeld door vijf Nederlandse topgitaristen die garant staan voor een unieke combinatie van kwaliteit, humor en virtuositeit.  

The Five Great Guitars stonden met hun vorige show ook in ons theater en die voorstelling werd door ons publiek gewaardeerd met een 9,1.

Onderdeel van

OVER

Sinds 1999 toeren oprichter en artistiek leider Jan Kuiper en gitaarbassist Digmon Roovers door heel Nederland met hun gitaargroep Five Great Guitars. Een opwindende reis door de wereld van de moderne gitaar met improvisatie als verbindende factor. Een unieke mix van blues, rock, funk, gypsy, pop, jazz en wereldmuziek. Met swingende grooves en ritmes uit alle werelddelen. Na de succesvolle Santana tributetournee Black Magic Woman bleek dat de huidige line-up een perfecte combinatie is van virtuositeit, verrassende arrangementen en zeer swingende, dansbare gitaargrooves.