155 & Maas Theater En Dans

Stuntkont (6 t/m 106 jaar)
DON’T GROW UP, IT’S A TRAP!
vr 15 mrt ’24 19:00
vr 15 mrt ’24
19:00

“Voor ons gaat de voorstelling heel erg over dat we dingen willen doen die andere mensen onvolwassen vinden.”

Terwijl de jongens van 155 (eenvijfvijf) amper hun eigen veters kunnen strikken, krijgt iedereen om hen heen kinderen. En dan wordt de druk om volwassen te worden opeens heel groot. Je kunt niet blijven lachen om poep- en plasgrappen, dingen zomaar kapot blijven maken, doelloos rondhangen en niks doen (toch?). Er moeten huizen gekocht worden, belastingen betaald worden en je moet je verdiepen in termen als ‘hypotheekrenteaftrek’ en ‘eigen-inkomsten-norm’. Knieschijven gaan kapot, haar valt uit en polsen breken.

Hoogste tijd voor 155 om iets te maken voor een publiek dat nog wél kan lachen om hun humor, voor het te laat is. De jongens zijn zo infantiel dat zelfs 6-jarigen zoiets hebben van: 'djeez, zij zijn echt kinderachtig'. In een flauwe show vechten ze tegen het opgroeien en lappen zij alle volwassen regels aan hun laars.

Eerder stond 155 met de door ons publiek goed gewaardeerde voorstellingen Motors, Stuk en Controle in ons theater. Voor Controle zijn 155 en Maas theater & dans genomineerd voor een VSCD Zwaan 2023 voor meest indrukwekkende dansproductie, én wonnen ze een Gouden Krekel voor Beste Podiumprestatie.

Randprogramma:
Voor en na de voorstelling mag het publiek zelf ervaren hoe het is om weer even kind te zijn. In de foyer staat een opblaasbare kooi met grote (speel) ballen. Er mag gespeeld worden, flauwe grappen krijgen de ruimte en je kan jezelf volledig laten gaan!

Onderdeel van

Quotes

  • “Een fysiek spektakel dat je op het puntje van je stoel laat zitten” (My Daily Shot Of Culture).
  • “De zelfspot, kleedkamerhumor en gecultiveerde lulligheid zegevieren nog steeds bij deze hilarisch anarchistische breakdancecrew uit Utrecht” (Volkskrant).

Deze Jiskefet onder de urban dansgezelschappen neemt vooral zichzelf niet te serieus

Volkskrant

OVER

155 (eenvijfvijf) is een creatief danscollectief, bij elkaar gebracht door een bijna kinderlijk open visie richting dans, fysieke komedie, nieuwigheid, film, muziek en bizarre humor. Met deze unieke mix van disciplines maakt de groep sinds 2012 midden- en grote zaalvoorstellingen, acts, sketches en films. Het collectief heeft zich de afgelopen jaren ontwikkeld tot een gezelschap met bekendheid in binnen- en buitenland. In 2014 won 155 de André Gingras Award op het Holland Dance Festival, in 2018 de prijs van de Nederlands Dansdagen Jong Publiek en in 2019 een Zilveren Krekel voor Motors. Hun voorstelling Stuk (2020) werd door NRC "een van de vijf beste dansvoorstellingen van 2020" genoemd. Controle werd door NRC zelfs bestempeld tot beste dansvoorstelling van 2022, én ze wonnen hiervoor een Gouden Krekel voor Beste Podiumprestatie.

Maas maakt volwassen voorstellingen voor iedereen die jong is of zich zo voelt. Fysiek, nieuwsgierig, dwars en onstuimig. Wij mixen theater, dans, mime, beeldende kunst en nog veel meer tot smakelijk verrassende live ervaringen. 

In 2015 en 2017 werkten 155 en Maas al samen in de coproductie 100% Selfmade (van DOX en Maas). Danser Erik Bos speelde daarnaast in Exit, Pursued By A Bear, de afscheidsvoorstelling van Arthur Rosenfeld. Danser Thomas Bos maakt sinds 2017 dansvideo’s voor Maas. In 2020 maakten 155 en Maas samen de voorstelling Stuk. In 2022 maakten 155 en Maas de theaterhit Controle. Dit seizoen maakt 155 in samenwerking met Maas voor het eerst een voorstelling voor kinderen.