Berget Lewis

We Are One & Celebrate Tina
UNIEK THEATERCONCERT
za 23 mrt ’24 20:15
za 23 mrt ’24
20:15

Nieuwe nummers en een muzikale ode aan Tina Turner.

Na bijna 10 jaar brengt Berget Lewis eindelijk weer eigen muziek uit. Berget heeft tijdens de pandemie genoeg tijd gehad om het een en ander van zich af te schrijven. Daar is het album prachtige album WE ARE ONE uit voortgekomen. WE ARE ONE gaat over de toestand in de wereld, de liefde,  maar ook hoe Berget in haar kracht is komen te staan. Zij heeft zich voornamelijk laten inspireren door haar grote idool en powervrouw Tina Turner!

Die avond zal Berget met haar liveband een aantal van haar nieuwe liedjes ten gehore brengen in combinatie met de tijdloze liedjes van Tina Turner, als ode aan the Queen of Rock! Het wordt een absolute 'feel good' avond.

Onderdeel van

OVER

De sterk autobiografische songs op het album We Are One onderscheiden zich enerzijds door de openhartigheid van de compromisloze teksten en anderzijds door de maatschappijkritische noot die we van Berget niet eerder zo expliciet hoorden. Zij maakt zich zorgen over de polarisatie in de samenleving en het daarmee samenhangende gebrek aan eenheidsgevoel. De titel van het album We Are One is in dat verband alleszeggend. 

Berget Lewis: “Ik was een kind van de jaren tachtig, en genoot iedere dag van muziekkanalen zoals MTV en Music Box en het programma Countdown. Deze stonden de hele dag thuis aan en ik droomde zoals veel meisjes van een carrière als zangeres. Het levensverhaal van Tina Turner inspireerde mijn muzikale keuzes van soul naar rock en dan naar pop, dit heeft mij geïnspireerd tot deze muzikale ode”.