De CircusCoalitie

Great Catch 2 (14+)
JONG CIRCUSTALENT ON TOUR
wo 17 apr ’24 20:15
wo 17 apr ’24
20:15

Drie jonge circusacts, drie verschillende disciplines en drie keer een geheel eigen signatuur. 

Great Catch – A Fresh Taste Of Circus is samengesteld door De CircusCoalitie, een samenwerkingsverband van culturele instellingen die het Nederlandse circus een boost willen geven.

De voorstelling bestaat uit drie korte stukken van een nieuwe generatie circusartiesten. Zij tonen hun bijzondere talent in grappige, ontroerende en persoonlijke optredens. 

LUUK BRANTJES

Luuk Brantjes heeft zich gespecialiseerd in de mogelijkheden van het teeterboard (wipplank). Zijn stuk Lone is een ode aan het alleen-zijn, een pleidooi voor de rust en de schoonheid daarvan. 

TÊTE-BÊCHE

Tête-bêche (Marieke Thijssen, David Mupanda en Wilko Schütz) combineren in 3+1 spectaculaire acrobatiek met een diabolo als vierde speler. 

HARVEY COBB (Engelstalig)     

Harvey Cobb won in 2022 de BNG Bank Circusprijs met zijn eigenzinnige mix van comedy, improvisatie en jongleren. Harvey speelt een deel uit zijn eerste solo Pink Boots And An Alcoholic Sock Puppet.

Great Catch: Jonge circusacts die een mooi visitekaartje afleveren voor de Nederlandse circussector. Het is snoepen van de verscheidenheid aan talent

Theaterkrant

OVER

Great Catch is een initiatief van de CircusCoalitie. De partners zijn MAAS Theater En Dans, Rotterdam Circusstad, Korzo, TENT, Festival Circolo, Buro Piket, Circusbende Festival, De Schuur en Panama Pictures in samenwerking met de opleidingen Codarts en Fontys. Met deze samenwerking willen ze bijdragen aan een goed klimaat voor de creatie en presentatie van circus in Nederland. De CircusCoalitie zet in op het stimuleren van talent, speelplekken en publiek voor circus.