Dilana Smith

Legendary Women Of Rock
KRACHTIG STEMGELUID
vr 19 apr ’24 20:30 - 22:00
vr 19 apr ’24
20:30 - 22:00

Een avond soul en rock door topzangeres.

Dilana Smith is een echte rockchick. Ze staat bekend om haar krachtige stemgeluid en heeft een indrukwekkende podiumuitstraling. De in Zuid-Afrika geboren en opgegroeide Dilana treedt over de hele wereld op, stond in 2016 in The Voice Of Holland en heeft meerdere hits op haar naam staan in de Nederlandse muzieklijsten. Samen met haar band zingt ze nummers van andere wereldberoemde rockchicks. 

Haar gestalte mag petit zijn, maar zodra zangsensatie Dilana Smith in de huid kruipt van rocklegendes als Tina Turner, de zusjes Wilson van Heart, Janis Joplin, Cyndi Lauper, Joan Jett, Blondie, Skin, Alanis Morissette of Adele, is ze ‘larger than life’. Ze zingt hun nummers en eigen songs. Dilana rocks: moeiteloos schakelt ze van grote hits vol vuur naar intieme ballads die ontroeren. Tussen de nummers door vertelt ze in een mengelmoes van Nederlands, Engels en Zuid-Afrikaans over opmerkelijke paralellen tussen haar roerige leven en dat van haar heldinnen. Welk lied ze ook zingt, Dilana gaat los met alles wat ze heeft: een krachtige, bezielde soul- en rockstem en een atletisch, expressief lichaam. Ze wordt bijgestaan door een band met topmuzikanten die haar feilloos aanvoelen. 

Dilana ontroert, verleidt en schudt wakker. Ze is een magneet: aan het einde van de avond houdt iedereen van haar. In seizoen 2022-2023 kreeg Dilana Smith staande ovaties als special guest in het theaterconcert Motel Westcoast van Syb van der Ploeg en muzikanten.  

  • Inclusief een drankje 

OVER

Dilana Smith (1972, Johannesburg, Zuid-Afrika) heeft haar eerste nummer één-hit Dancing In The Moonlight als ze zestien is. Haar band Wozani brengt haar in 1996 in Nederland, waar ze haar eerste soloalbum Wonderfool uitbrengt. In 2001 verhuist ze naar Amerika. Ze gooit hoge ogen in het programma Rock Star Supernova, waarin ex-leden van Mötley Crüe, Metallica en Guns N’ Roses een leadzanger zoeken voor hun nieuwe band. In 2009 verschijnt haar tweede album Inside Out en in 2013 haar derde Beautiful Monster. Als ze in 2016 een reggae-versie van Roxanne in The Voice Of Holland zingt, draaien vier stoelen om. Helaas haalt een ziekte haar voortijdig uit de race. Gelukkig is ze nu weer topfit. In 2017 vestigt ze zich definitief in Nederland.

NOORDKADE SESSIONS

Deze voorstelling is onderdeel van onze Noordkade Sessions. De rauwe Podiumzaal is uitermate geschikt voor karaktervolle, pure concerten van singer-songwriters en andere talentvolle muzikanten. In de zaal bouwen we een sfeervolle clubsetting: je zit aan een tafeltje met een drankje binnen handbereik. Ook perfect passend bij de Comedy Cafés!