Laika

Zeemaal
VERBINDEND ONDERWATERDINER
wo 24 apr ’24 - vr 26 apr ’24
wo 24 apr ’24
-
vr 26 apr ’24

Een zintuiglijk, verbindend diner dat vertrekt vanuit de zee. 

Zeemaal is het eerste deel van een drieluik rondom een jarenlang onderzoek naar duurzame, culinaire antwoorden op klimaatverandering.

Kan je de wereld redden vanuit de keuken? Sien Vanmaele zoekt naar oplossingen om haar planetaire bezorgdheid te bedwingen. Haar queeste start bij de zee, de plek waar ze vandaan komt en waar alle leven uit voortkomt. 

Sien neemt je mee op een zintuiglijke reis langs stranden en kliffen, brengt verslag uit van ontmoetingen met zeewieroogsters en zilte landbouwers en filtert de plastic soep uit haar stadsleven. Ze laat je kijken, luisteren, ruiken, voelen, proeven, maar ook snijden, stampen en mengen. Zeemaal is een avond vol hoop; een verbindend diner waarin je nieuwe manieren ontdekt om naar onze stormachtige realiteit te kijken.

  • Inclusief volledige maaltijd (dus zorg voor een lege maag!). De maaltijd is plantaardig (veganistisch). 
  • Deze voorstelling heeft een bijzondere setting: als publiek zit je rondom het speelvlak. 
Onderdeel van

Laika's jarenlange ervaring met culinair theater boost de taal van Vanmaele, op visueel én op inhoudelijk vlak

Knack Focus

OVER

Binnen Laika creëerde Sien Vanmaele eerder de food performances Witlof From Syria (2017) en Kookworkshops Ter Voorbereiding Op Het Einde Van De Wereld (2021). Zeemaal is het eerste deel van een drieluik over de zorg voor de wereld van morgen. De andere twee voorstellingen zijn Landmaal (te zien tijdens het BIJT! Festival op 1 en 2 juli 2023) en Luchtmaal.