Radicale Gezelligheid

De Berg, De Hoop, De Zooi
VERHAAL OVER INNERLIJKE KRACHT
vr 17 mei ’24 20:30
vr 17 mei ’24
20:30

Een muzikaal reisverslag en een verhaal over ziek zijn, daarmee omgaan en hoop.

Helaas is deze voorstelling geannuleerd. Gasten met tickets zijn geïnformeerd.

Muziektheatervoorstelling met hoofdrollen voor theatermakers Lisanne van Aert en Lotte Lola Vermeer. Beiden hebben een chronische ziekte: de een heeft onzichtbare pijn (fibromyalgie), de ander een huidziekte (psoriasis). In 2023 gaan zij samen met Wim Hof, The Iceman, op groepsreis. Door blootstelling aan kou, trainen ze hun zenuwstelsel en immuunsysteem. Ze zullen in bikini een besneeuwde berg beklimmen in de hoop zo innerlijke kracht en een vorm van heling te vinden.  

Voorafgaand aan hun reis interviewen Lisanne en Lotte Lola anderen die chronisch ziek zijn. Zij vragen hen: “Hoe doorsta je pijn en hoe geef je deze een plek? Wat is heling, als je weet dat je niet meer beter wordt?”. 

De Berg, De Hoop, De Zooi is een muzikaal reisverslag, invoelbaar gemaakt door elektronische muziek en sneeuwmachines. Ook is het een onderzoek naar verschillende ervaringen van het ziek-zijn. Hierin komen onder andere Lady Gaga en Kim Kardashian (die fibromyalgie en psoriasis hebben) en De Mythe Van Sisyphus voorbij. 

Lotte Lola en Lisanne staan in deze voorstelling op de vloer met muzikant en componist Marnix Vinkenborg (synthesizer, gitaar, basgitaar & percussie).

OVER

Lisanne van Aert en Lotte Lola Vermeer (beide uit Meierijstad) leerden elkaar kennen tijdens de opleiding Writing For Performance aan de Hogeschool Voor De Kunsten in Utrecht. Ze vonden elkaar in het verlangen geen zolderkamerschrijvers te worden. Ze wilden radicale gezelligheid: de wereld in en in gesprek over moeilijke thema’s. Hun grootste interesse lag bij ervaringsexperts: Wat kunnen we leren van mensen en van de dingen die ze meemaken? Vanuit de overtuiging dat het pas écht gezellig kan zijn als je zwaarte toelaat, hebben ze in 2020 Radicale Gezelligheid opgericht.