Valentina Tóth

Wildbloei
HÉT COMEDYTALENT VAN 2023
za 18 mei ’24 20:30
za 18 mei ’24
20:30

Tragikomische, muzikale en over the top one woman show.

Valentina Tóth won in 2022 zowel de jury- als de publieksprijs van het Amsterdams Kleinkunst Festival. Kort daarop werd zij door de Volkskrant uitgeroepen tot hét Comedy Talent van 2023. De Volkskrant beschreef haar werk als “een eigenzinnig mengsel van kleinkunst, klassieke muziek, opera en musical” en de Theaterkrant schreef: “Wat een muzikaliteit, wat een podiumkracht, wat een lef!”.

Wildbloei, haar eerste avondvullende voorstelling, is een ode aan de hysterische vrouw. In deze tragikomische, muzikale en over the top one woman show verkent ze de grenzen en clichés van het vrouwbeeld in onze maatschappij. Gewapend met een flinke dosis muzikaliteit, humor, snelle schakels en grote personages, houdt ze met Wildbloei haar publiek onder schot en brengt ze hopelijk een beetje sympathie teweeg. Of bevreemding. Ook goed. 

Valentina Tóth stond in 2022 in ons theater in de Cabarestafette en werd goed ontvangen. Daarom is ze nu terug met een avondvullende voorstelling! 

Valentina Tóth, winnaar Amsterdams Kleinkunst Festival, is een sensatie. Wat een betoverende, ronduit sensationele performer

Parool