De Blauwe Vinkjes

Disclaimer - Theaterweekend
PERSIFLAGES, IMITATIES EN LIEDJES
za 27 jan ’24 20:15
za 27 jan ’24
20:15

“Sketches en liedjes in de traditie van Alex Klaasen en Plien & Bianca” (Volkskrant).

Blauwe Vinkjes was finalist van Cameretten 2021 en won de Publieksprijs van het Amsterdams Studenten Cabaret Festival. Het cabaretduo bestaat uit theatermakers Kevin van den Berg en Manon Blaauw. Blauwe Vinkjes gooit hoge ogen met hun actuele cabaret, liedjes en vlotte tempo van sketches. De jury van Cameretten roemde het duo om hun “(politiek) engagement en dat is spannend, zeker in deze roerige tijd”. Vorig seizoen was dit cabaretduo in ons theater te zien tijdens De Nacht Van De Noordkade.

In DISCLAIMER spelen, zingen en kruipen Manon en Kevin in de rol van herkenbare karakters en typetjes. Ze impliceren, reflecteren, profileren én provoceren. En dat allemaal in een hoog tempo, vol actualiteiten en absurditeiten. Vanuit diverse perspectieven neemt het duo je mee in satirische acts, doorspekt met persiflages, imitaties en meeslepende liedjes.

Welke disclaimers ‘moeten’ er anno nu worden geplaatst? Wat kan nog wel en wat niet? Hoe verandert dat met een andere bril op? Kijk door de ogen van de toekomst en word geconfronteerd met de huidige sociale omgangsnormen. Ontmoet onder meer de hippe influencers Look en Luna, volkszangers Koos en Alberta of natuurlijk de iets te trotse weddingplanners Saskia en Rufus, die zeer ondernemend zijn. 

Als enige act binnen het festival mikt dit duo vol op (politiek) engagement en dat is spannend, zeker in deze roerige tijd

Juryrapport Cameretten