STADSBAL MEIERIJSTAD WAS HEERLIJK DANSFEEST

Een hoofdrol voor dans op de Noordkade tijdens StadsBal Meierijstad op zaterdag 14 oktober. Diverse dansstijlen kwamen die avond samen en (professionele) dansers inspireerden de bezoekers van het dansfeest in workshops en met demonstraties. Alle aanwezige dansliefhebbers genoten! 

Tijdens inspiratieworkshops konden de dansliefhebbers kennismaken met de stijlen Salsa, Boogie Woogie en Ierse Dans. Daarna kon iedereen vrij dansen op Salsamuziek van DJ Gerald Fraay en Swingmuziek bij DJ A3. De bezoekers deden enthousiast mee en brachten meteen de aangeleerde danspassen in praktijk op de dansvloer. “Lekker bewegen op muziek is gewoon fijn. Het is extra leuk om nieuwe stijlen te leren”, aldus twee deelnemers van het StadsBal.

Micky van Wijnen van Irish Dance Academy Scoil Rince A Ghrá gaf de workshops Ierse Dans, de Salsa workshops werd gegeven door Eddy Takaria en Marit Huiberts van EasySalsa en de stijl Boogie Woogie konden de bezoekers van het StadsBal leren van Yvonne en Joachim Verhagen.

Phoenix Cultuur en de Blauwe Kei, Theater aan de Noordkade organiseerden het StadsBal in Meierijstad samen met deDanspunt in navolging van StadsBal Delft, waar dit dansfeest al jaren met succes wordt georganiseerd.

(foto's Pien Düthmann)