LIEVE PIET IN FILMHUIS

Lieve Piet is een korte film gebaseerd op het waargebeurde Veghelse verhaal van de oma van regisseur Jarne Hagelaars. De film won diverse (internationale) prijzen en wij vertonen hem op maandag 11 maart voorafgaand aan de film Narcosis in ons filmhuis.

Voor bezoekers van de film Narcosis is de film Lieve Piet vrij toegankelijk. Lieve Piet begint om 19.30 uur en duurt ongeveer 25 minuten. Na deze film is er een korte pauze. Narcosis begint om 20.15 uur.

Lieve Piet gaat over rouw, het verwerken van een trauma, familie en liefde. Een moeder en huisvrouw van middelbare leeftijd probeert de verbeelding van haar overleden echtgenoot levend te houden terwijl ze afdaalt in diepere fysieke, mentale en financiële problemen in de echte wereld.

"Iedereen is wel eens een geliefde verloren en daar verdrietig om geweest. Ik wil wel benadrukken dat het geen trieste film is. Liefde kan ook prachtig zijn. Dat komt zeker terug in Lieve Piet. Het is een mooi, herkenbaar verhaal", aldus de uit Erp afkomstige Hagelaars.

Jarne Hagelaars is een jonge filmmaker, regisseur en scenarist. Lieve Piet is zijn eerste film. De film won de prijs voor Best First Time Director en Best Outstanding Achievemant Award bij het Benelux International film festival en de prijs voor Best Short, Best First Time Director én Best First Time Producer op het New York International Film Festival.