DOCUMENTAIRE OVER SADETTIN

Voor Het Uur van de Wolf maakte Gouden Kalf-winnend regisseur Mijke de Jong de documentaire Thuis bij de familie K. over theatermaker/acteur Sadettin en zijn familie. 

Mijke en haar team filmden bij de totstandkoming van de voorstelling MONUMENTAAL (vorig seizoen in ons theater) en spraken uitgebreid met Sadettin en zijn familie over zijn persoonlijke werk en hun relatie. De documentaire geeft een beeld van identiteit, familie en migratie in het Nederland van nu. 

Sadettin: "Mijke heeft mij de afgelopen jaren van dichtbij leren kennen, eerst via mijn werk en vervolgens via mijn familie. Ze is bij repetities en voorstellingen geweest, maar ook bij ons thuis komen eten. Het resultaat is vanaf aanstaande woensdag te zien, in een documentaire waarin mijn ouders, broer en zus de gelegenheid krijgen om iets te zeggen over mij en mijn werk. Het is een mooie, ontroerende, maar soms ook confronterende film geworden, die heel goed past bij mijn theaterwerk. Ik ben zelf heel blij met het portret dat Mijke heeft gemaakt en ben heel benieuwd wat jullie ervan vinden.”

Recensent Sander Janssens in De Volkskrant: "Stiltes vertellen het eigenlijke verhaal van Thuis bij de familie K. De Jong laat het familiedrama dat ze hier in wezen opvoert, niet exploderen maar sudderen – in korte blikken van desillusie, een opgetrokken wenkbrauw, een subtiel terzijde. Er is tegelijkertijd liefde, verdriet en gelatenheid in de blikken van Kirmiziyüz en zijn familie, en die worden in veelzeggende close-ups gevangen."

Was te zien op tv op woensdag 24 januari om 20.25 uur op NPO 2 en terugkijken kan via NPOstart.