Ad van de Graaf

GESLAAGD THEATERWEEKEND

Afgelopen weekend (26, 27 en 28 januari) stond onze locatie éxtra bol van theater tijdens het Nationaal Theaterweekend. De ingrediënten zijn inmiddels bekend: voorstellingen voor € 10 en een uitgebreid randprogramma. Bezoekers genoten van vijf uitverkochte voorstellingen, Nacht van de Noordkade, rondleidingen en een familiemiddag. 

Vrijdag trapte The Chicago Funk, een tribute aan Earth, Wind & Fire af. Deze band was runner up bij het SBS6 programma The Tribute – Battle Of The Bands en zorgde vrijdagavond in Veghel voor een swingende start van het weekend. Op zaterdagmiddag genoten jonge theaterbezoekers van Beuk, een voorstelling van Kim van Zeben (“Mijn kleinkinderen zaten op het puntje van hun stoel. Echt de moeite waard”), zaterdagavond was het volle bak bij DISCLAIMER van cabaretduo Blauwe Vinkjes en zondagmiddag waren twee uitverkochte voorstellingen van Pietje Bell En De Bende Van De Zwarte Hand te zien.

Het Theaterweekend wordt landelijk georganiseerd om te laten zien hoe mooi, ontroerend, grappig, waardevol en/of leuk theater is én om theater toegankelijk te maken voor iedereen. Ruim een kwart van de bezoekers van de voorstellingen was nieuwe bezoeker. 

Rondleidingen
Op zaterdagmiddag gaven Harry Vermeulen (theaterdirecteur en directievoorzitter van Stichting Cultuurfabriek) en Sebastiaan Beks (directeur CHV) rondleidingen. Gasten werden met koffie/thee ontvangen in De Afzakkerij en kregen aansluitend uitleg over de Noordkade en een kijkje achter de schermen van het theater. “Heel bijzonder om dat zo van deze kant te zien, dankjewel” was een van de enthousiaste reacties. Natuurlijk werd de Koningstheatercollectie niet overgeslagen. Deze verstopte Noordkade parel hangt backstage en is enkel op bijzondere momenten te bezoeken.

Nacht van de Noordkade
In de avond genoot jong en oud van muziek, dans, theater, beeldende kunst en exposities tijdens de drukbezochte 7e editie van het indoorfestival Nacht van de Noordkade. Waar je ook was, overal in de voormalige fabriek werd je verrast met optredens.

In het Magazijn trad AKF-winnaar Luuk Ransijn drie keer gratis op. Bezoekers die verzekerd wilden zijn van een plekje, konden vooraf een ticket reserveren. Daarnaast werd de zaal gevuld met voorbijgangers. Met drie keer een volle zaal was ook dit een succes.

Familiedag
Rondom de voorstellingen van Pietje Bell was er van alles te doen in de foyer. Kinderen konden knutselen, kleuren en spelen, je kon jezelf laten schminken, daarna op de foto in het fotohokje, je verwonderen bij de goochelaar en je eigen cakeje versieren.

Blauwe Kei, Theater aan de Noordkade kijkt terug op een geslaagd Nationaal Theaterweekend. Een weekend waarin het Cultuurfonds en het Nationaal Theaterfonds in samenwerking met theaters een theaterbezoek toegankelijk maken voor iedereen.