Bekroonde internationale voorstelling

Van woensdag 24 tot en met 26 april staat de bekroonde voorstelling ZEEMAAL, van het Belgische theatergezelschap Laika, in onze Grote Zaal. Het zinnenprikkelende ZEEMAAL is uitgeroepen tot een van meest indrukwekkende en in het oog springende kleinkunstvoorstellingen van 2022.

ZEEMAAL is het eerste deel van een drieluik rondom een jarenlang onderzoek naar duurzame, culinaire antwoorden op klimaatverandering. Bij deze voorstelling zit je rondom het speelvlak.

Kun je de wereld redden vanuit de keuken? Sien Vanmaele zoekt naar oplossingen om haar planetaire bezorgdheid te bedwingen. Haar queeste start bij de zee, de plek waar ze vandaan komt en waar alle leven uit voortkomt.

Sien neemt je mee op een zintuiglijke reis langs stranden en kliffen, brengt verslag uit van ontmoetingen met zeewieroogsters en zilte landbouwers en filtert de plastic soep uit haar stadsleven. Ze laat je kijken, luisteren, ruiken, voelen, proeven, maar ook snijden, stampen en mengen. Zeemaal is een avond vol hoop; een verbindend diner waarin je nieuwe manieren ontdekt om naar onze stormachtige realiteit te kijken.

Inclusief volledige, plantaardige maaltijd (dus zorg voor een lege maag!).

ZINNENPRIKKELENDE SAMENWERKING
Dit seizoen is de Blauwe Kei, Theater aan de Noordkade een meerjarige samenwerking aangegaan met het gerenommeerde Belgische theatergezelschap Laika. De passie van Laika voor smaakmakende anders-dan-anders voorstellingen over en met de verbindende kracht van (samen) eten, past perfect bij onze ambities. We zien de samenwerking dan ook als een van de smaakmakers in ons programma. Lees hier meer over de samenwerking.