Wie heb je gezien?

Er stonden drie cabaretiers op het podium afgelopen zaterdag én een presentator. Weet jij nog wie het waren? Luuk Ransijn, Farida Laan, Remy Evers en presentator Thijs van de Meeberg. Onthoud die namen!

Luuk Ransijn
Nog maar 22 jaar en een geboren performer. Luuk stelt zich bloot aan een wereld die hem vaak beangstigt. Met humor en liedjes, waarbij hij zichzelf begeleidt op de piano, probeert hij vat te krijgen op die wereld. Maar misschien vooral op zichzelf. Luuk hanteert een geheel eigen stijl, is scherpzinnig, zachtmoedig en schroomt het persoonlijke niet.

Luuk stond tijdens de afgelopen Nacht Van De Noordkade al drie keer in ons Magazijn en is in seizoen 24-25 bij ons te zien met zijn hele soloprogramma Vacht. Wil je daarbij zijn? Bekijk dan vanaf dinsdag 14 mei 22.00 uur het nieuwe theaterprogramma! 

Farida Laan
Magisch absurdisme, taligheid, fetisjisme en beweging. Farida was kort danser en lang beeldend kunstenaar. Totdat het statische karakter van papier & canvas en de beslotenheid van haar atelier, haar danig de keel uithingen. Ze zegde haar atelier op en gooide de schilderijen weg. Nu brengt ze haar absurdistische universum naar het podium. NRC schreef: "poetisch geladen storytelling. Farida Laan verraste met volvette metaforen en in roomboter gebraden beelden, waarmee ze een waterval aan buitenissige personages in haar verhaal beschreef".

Remy Evers
Remy Evers won de juryprijs van Cameretten in 2019. Zijn nieuwste programma Stoorzender is een absurdistisch spektakel over een energieke jongen met te veel vrije tijd, die verstrikt raakt in een eenzijdige burenruzie. In een wereld waarin iedereen rent, lijkt hij stil te staan. Maar niets is minder waar. Zijn hoofd maakt overuren. Waar ontroering en humor vechten om voorrang en waar grenzen tussen fantasie en realiteit elkaar kruisen, gaat de ontwapenende Evers op zoek naar antwoorden. 

Presentator: Thijs van de Meeberg
Thijs is geboren in het Brabantse Nuenen. In 2014 studeerde hij af aan de Koningstheateracademie in Den Bosch. Inmiddels tourt hij met zijn vierde voorstelling Met De Beste Bedoelingen door het land. Hij gaat er met een gestrekt been keihard in, op zoek naar het antwoord op de vraag: hoe bewaak ik de vrede? In blinde paniek en met een slecht voorgevoel, maar met een nog dieper verlangen naar een samen gaat Thijs aan de slag! Stevig, lomp en als ongeleid projectiel. Woede is het enige wat we nog gemeen hebben. Thijs nodigt je uit om samen met hem die woede iets meer te koesteren. Uiteraard met de beste bedoelingen!

Smaakte Cabarestafette naar meer? Op dinsdag 14 mei 22.00 uur komt ons gloednieuwe theaterprogramma online. Vol met grote (cabaret)namen en grote talenten. De kaartverkoop start vrijdag 17 mei om 17.00 uur.