VOOR DE AVONTURIER

De Avonturenserie is terug van weggeweest. Vier indrukwekkende Grote Zaal voorstellingen voor de echte waaghals. Van vernieuwende dans tot hoogstaand acteerwerk en van verbazingwekkend circus tot cabaretbattles.

TRAPEZE
Trapeze is een komedie over twee acrobaten die in de nok van het circus klaarstaan om te springen. Maar ze kunnen niet springen, want de ladder is weg. Ze zitten op hun plankje en kunnen geen kant op. En dan loopt de avond anders dan verwacht. Kunnen ze elkaar wel blind vertrouwen? Deze gedachte uit zich niet alleen in hun verschillende opvattingen over de circustraditie, maar ook in hun persoonlijke ambities die toch verder uit elkaar liggen dan ze dachten. Als een van de twee het gevoel krijgt dat de ander hem laat vallen, neemt hij een even rigoureus als dramatisch besluit….

OXYGEN
Dansvoorstelling Delusion is een visueel hoogstandje bestaande uit drie delen. Het publiek wordt door het gebruik van illusies constant op het verkeerde been gezet en wordt meegenomen in een reis van een adolescent die volwassen wordt. Een verbluffende, ontroerende en tot in de puntjes uitgevoerde coming-of-age voorstelling die een breed publiek raakt.

IK GA STUK
De finalisten van het nieuwe BNNVARA-programma Ik Ga Stuk gaan toeren en komen ook naar ons theater. Met cabaretier Stefano Keizers als steun en toeverlaat op hun weg naar het hoofdpodium. Drie talenten hebben de harten van juryleden Thomas van Luyn, Soundos El Ahmadi en Jörgen Tjon a Fong weten te veroveren en schopten het tot in de finale. Met begeleiding van grootmeesters als Tineke Schouten, Peter Heerschop, de Ashton Brothers en de juryleden op zak, is het voor de ambitieuze winnaars nu tijd om voor het Nederlandse publiek te gaan spelen. Ontdek zelf wie deze drie comedytalenten zijn en woon hun eerste theatertour bij!

MACHINE DE CIRQUE
In La Galerie neemt het circus een tentoonstelling over. Onder leiding van regisseur Olivier Lépine nemen zeven gekke circusartiesten van wereldklasse en een multi-instrumentalist een smetteloze witte tentoonstellingsruimte over. Met veel creativiteit ontketenen ze een explosie van kleur. Uitdagend en lichtjes spottend keren ze de tentoonstellingszaal binnenstebuiten. Met duizelingwekkende acrobatiek, verbluffende ontdekkingen, poëtische vrijheden en een serieuze dosis dwaasheid creëren ze een flitsende ode aan de creativiteit.