PROGRAMMA BEKEND

Het gloednieuwe theaterprogramma is bekend! We kunnen haast niet wachten om het theaterseizoen te starten. En niet alleen wij, ook de artiesten staan te trappelen. Dat levert een heerlijk programma op vol grote namen, muzikale knallers, toffe jeugdvoorstellingen, betoverende dans, hoogstaand toneel en een explosie van talent. 

Op maandag 30 mei hadden Vrienden van de Blauwe Kei de primeur tijdens de jaarlijkse Vriendenavond. Onze directeur, Harry Vermeulen, was blij om te zien dat deze groep het theater trouw is gebleven. “We gunnen onze bezoekers een mooi theaterseizoen”. Aan het programma zal het niet liggen. 

We zien de Noordkade als onze speel-tuin en presenteren daarom ook komend seizoen verrassende, creatieve en avontuurlijke voorstellingen op bijzondere locaties. Zo staan er karaktervolle, pure concerten gepland in de Podiumzaal (van onder andere Eva de Roovere) en wordt de imposante Koekbouw ingezet voor grote theaterproducties die perfect passen bij de sfeer van de Koekbouw en zorgen voor een uniek theaterplaatje. Eén voorbeeld hiervan is de muzikale show Casa Caminita, met 24Kitchen-chef Giovanni Caminita & familie.  

Natuurlijk worden ook de ‘reguliere’ zalen weer volop ingezet. Het cabaretaanbod zit vol bekende namen, waaronder Daniël Arends, Guido Weijers, Rob Scheepers, Pieter Derks, Lenette van Dongen, Bert Visscher, Patrick Laureij en Henry van Loon. Onze ‘eigen’ Christel de Laat is maar liefst 9 keer te zien en Youp van ’t Hek speelt twee keer zijn ‘laatste ronde’!

Muziekliefhebbers hebben volop keus: met tributes van Meat Loaf tot ABBA, grootheden als Herman van Veen, Simone Kleinsma en Ellen ten Damme, en concerten van Waylon, Mercy John en The African Mamas. Checkpoint Charlie is een nieuwe, actuele must-see-musical.    

Jonge gezinnen weten de Noordkade uitstekend te vinden en daarom pakken we groots uit dit seizoen! Van de kinderhelden Brandweerman Sam en Juf Roos tot de musicals Assepoester en Misfit. Wacht ’s Even is al geschikt vanaf 0,5 jaar en de betoverende voorstellingen Yuto & De Boom en Pareidolia zijn geschikt voor álle leeftijden, zelfs als je 100 bent. 

Het programma in de kleine zalen ontploft bijna van het talent. Met onder andere Elke Vierveijzer, Teun van den Elzen, Lotte Velvet, Andries Tunru, Lisa Ostermann en Céline Janssen staan daar de grote namen van de toekomst. Houd ze in de gaten, je gaat er nog veel van horen. 

Het breakdancecollectief 155 komt dit seizoen terug. Dansliefhebbers kunnen daarnaast genieten van de visuele hoogstandjes van Oxygen en de bijzondere voorstelling Het Verrotte Leven Van Floortje Bloem, inclusief inleiding én nagesprek. 

Met Trapeze is er komend jaar letterlijk hoogstaand toneel te zien op de Noordkade. Ook Loes Luca, Hendrik Groen én Komt Een Vrouw Bij De Dokter, naar het bekende boek van Kluun, zijn op het toneel te zien. 

In seizoen 22-23 kunnen theaterbezoekers weer terecht in Spectrum Podium Schijndel. We presenteren daar onder andere voorstellingen van Mark van de Veerdonk, Rob Scheepers, Cesar Zuiderwijk en natuurlijk de Schijndelse Christel de Laat. Ook zijn er jeugdvoorstellingen te zien, waaronder Gonnie en Gijsje en Kidspop van Monique Smit.

De Avonturenserie is terug op veler verzoek. Vier voorstellingen voor de avontuurlijke theaterbezoeker. Ook bieden we twee Op De Huid series en een Filmserie aan. In totaal zijn er 12 films te zien in het Filmhuis. 

Een fonkelend en gevarieerd theaterprogramma dus, en dan zijn grote namen als Jon van Eerd, Tineke Schouten en Nienke Plas nog niet eens genoemd! Bekijk het volledige programma op blauwekei.nl. Vrienden van de Blauwe Kei mochten al bestellen vanaf dinsdag 31 mei 17.00 uur, de losse verkoop is gestart op donderdag 2 juni om 17.00 uur. 

Voor in je agenda
De Blauwe Kei, Theater aan de Noordkade start het seizoen met een knal! Op 2, 3 en 4 september organiseert het theater Confetti!, de feestelijke seizoenskick-off. Een weekend dat bol staat van theater. Houd voor meer informatie blauwekei.nl/confetti in de gaten.